Home » Nieuws

Verslag wedstrijden zaterdag 14 april 2018

3 heats "all cars in" voor de formule 1 stockcars. Met 30 rijders werd het groen gegeven in heat 1.
#525 Nigel de Kock was gelijk weg met in zijn kielzog #511 Arjen de Wilde. Na een gele vlag situatie ging Nigel veel te ver naar buiten en nam Arjen de eerste plek over en liet deze niet meer los tot aan de eindstreep. Er werd hard gestreden voor de tweede plek door #22 Louw Wobbes, #90 Roelof van der Veen en #541 Bert Honderd. Uiteindelijk hallden alle 3 de finish niet en was #215 Albert Sikkema runner-up met #29 Durk Greidanus als derde over de meet.
#17 Bouwe Arjen Hiddinga nam halverwege heat 2 de leiding over van heat 1 winnaar Arjen de Wilde. Wobbes bouwde zijn race gestaag op terwijl #228 Jan Roelof Wijbenga met sprongen naar voren kwam. Jan Roelof moest op het eind van deze heat zijn 2e plek afstaan aan Wobbes. Hiddinga stond zijn eerste plek niet meer af maar nadat de verplichte weging gedaan was werd hij gediskwalificeerd en kreeg Wobbes de overwinning in de schoot geworpen. #44 Gosse Hoekstra werd zodoende 4e.

De derde heat werd ook gewonnen door Arjen de Wilde, met een flag-to-flag victory.
#47 Danny van Wamelen zette deze heat flink de bumper erin om dde plaatsen naar voren te veroveren wat resulteerde in een 2e plaats gevolgd door #14 Rick Wobbes.

 

#47 Danny van Wamelen in gevecht met #38 Bart Koopmans en ook zichzelf (Foto: JM3Photos)

 

Lees meer »

Nieuw in Nederland: Shoot out F1 Stockcar

SHOOT-OUTS: Wie wint de zilveren spoiler.

 

Sinds de invoering van de zilveren spoiler werd deze gewonnen door de coureur met de meeste nationaal behaalde punten. In de stockcar F1 klasse was deze strijd tussen coureurs aanwezig, maar dit werd zelden zichtbaar gemaakt voor het grote publiek. Dankzij een initiatief van de BVSR, Coureurs en Promotors van de onverharde stockcar banen wordt dit voor dit seizoen anders aangepakt.

 

Vanaf zaterdag 14 april kunnen de coureurs in de Stockcar F1 klasse punten scoren voor het zilveren spoiler klassement. Dit klassement loopt van april tot aan augustus. De twaalf beste coureurs na (19) augustus plaatsen zich voor de shoot-outs. Deze shoot-out wedstrijden worden verreden over drie wedstrijden, met aansluitend de shoot-out finale.

 

In de vooraf geselecteerde wedstrijden kunnen coureurs in de heats punten verzamelen. De punten in de finale tellen dubbel. Nadat bekend is welke twaalf coureurs zich geplaatst hebben voor de shoot-outs, gaat voor deze twaalf coureurs de puntenstand weer op nul. In de drie shoot-out rondes zitten alleen deze coureurs nog in de race voor de zilveren spoiler, zij krijgen een aparte sticker op de spoiler. Deze laat zien dat alléén zij nog kans maken op de zilveren spoiler.

 

Op shoot-out finale dag worden de punten verdubbeld. Dit zorgt ervoor dat de wedstrijden tot op de laatste dag spannend zijn voor de coureurs en het publiek.

De coureur met de meeste punten over de drie shoutout plus shoutout finale wint de silverroof.

Naast de eer van het winnen van de zilveren spoiler, stellen de promotors een aantrekkelijke prijzenpot beschikbaar.

Agenda zilveren dak:
14 april: ASE Emmen
10 mei: FAC Blauwhuis
20 mei: ACON Sint Maarten
2 en 3 juni: ASE Emmen
30 juni: NAC Kollum
1 juli: FAC Blauwhuis
8 juli: ACON Sint Maarten
19 augustus: MAB Texel

SHOOT-OUTS:
2 september: FAC Blauwhuis
9 september: ACON Sint Maarten
24 september: ASE Emmen

SHOOT-OUT Final:
7 oktober: FAC Blauwhuis

Voor dit jaar worden zoveel mogelijk de regels uit Engeland toegepast. Aan het eind van het jaar evalueren we met de betrokken partijen of dit voor volgend jaar verbeterd kan worden. Ieder jaar vind de Shoot-Outs Finale plaats bij een andere Promotor.

Dit is een initiatief van de volgende promotors: MAB Texel, NAC Kollum, ACON Sint Maarten, ASE Emmen, FAC Blauwhuis.

Lees meer »

Zaterdag 14 april ook Saloon Stockcars aan de start

Qualifiers F1 Stockcar & Ronald Morien F2 Supercup

ASE (Speedway Emmen) organiseert op zaterdag 14 april haar tweede Stockcarwedstrijd van 2018. Aan de start komen o.a. de Formule 1 en 2 Stockcars, de F2 junioren en de SSCA Saloon Stockcars.

 

De zware Formule 1 Stockcars zullen gaan strijden voor de punten in hun 2e kwalificatiewedstrijd op sintel /shale voor de World Final dat in september plaatsvindt in het Engelse Skegness. Met het nodige bumperwerk zullen de snelle mannen en vrouwen een weg naar voren proberen te banen om zo een topklassering in handen te krijgen. Immers anders dan in andere vormen van autosport starten de snelste deelnemers achteraan.

Dit maakt deze vorm van autosport zo uniek en spectaculair.

 

Dit is ook het geval bij de ranke, door 2 liter Ford motoren aangedreven, Formule 2 stockcars. De kleinere broertjes van de F! stockcars zorgen weer voor veel strijd op de baan.

Zeker op de shale ondergrond is het een combinatie van snelheid, sturen en bumperwerk. Dat wil zeker niet altijd zeggen dat de snelste coureur de overwinning pakt, integendeel zelfs.

Vele wedstrijden uit het verleden hebben bewezen dat iedereen de mogelijkheid heeft om te winnen.

Op 14 april zullen de coureurs niet alleen strijden om baankampioenschapspunten maar ook om kwalificatie punten voor de inmiddels prestigieuze Ronald Morien F2 Stockcar Supercup.

 

Voor de coureurs in opleiding (jeugd van 12 tot 16 jaar) komen ook in actie en ook in “grote mannen auto’s”: Formule 2 stockcars. Zij vergaren in elke heat punten door een snelste rondetijd neer te zetten waardoor aan het eind van de dag een punt-beste naar voren komt.

Nadat ze de leeftijdsgrens van 16 jaar hebben bereikt hopen ze te kunnen doorstromen naar het echte werk. Vele rijders hebben dit reeds gedaan waarbij gelijk al ware talenten bijzitten.

 

Ook zal dit jaar een vervolg komen voor de succesvolle introductie van de Saloon Stockcars afgelopen seizoen. Zelfbouw auto’s met een Saloon-body eroverheen (bijvoorbeeld Ford Sierra). Deze klasse zal geheel naar het Engelse reglement rijden en ook nog rechts-om op de oval.

Deze 2-liter aangedreven auto’s zijn enorm populair in Engeland. Met hun starre chassis wordt er veel vuurwerk verwacht en dankzij dit Engelse reglement zal de uitwisseling tussen NL en de UK makkelijker zijn.

Deze Saloon Stockcars zullen door een goede samenwerking ook in actie komen op Raceway Venray en op het circuit van Ter Apel.

 

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcarracing van de bovenste plank.

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

De entree per dag is slechts € 15,– voor volwassenen. Kinderen tot 1.45m gratis entree.

De wedstrijden beginnen om 12:00u.

Lees meer »

Inschrijven voor de wedstrijd 14 april 2018

Alhoewel nog enkele wedstrijden te gaan zijn op diverse circuits kunnen de heren en dames coureurs zich reeds inschrijven voor de wedstrijd op zaterdag 14 april.

  • Formule 1 Stockcar
  • Formule 2 Stockcar
  • F2 Junioren

Schrijf je nu in Rijders Booking Formulier

Inschrijven kan tot de dinsdagavond 22:00u voor de geplande wedstrijd.

 

De Bangerstox, SSCA 2L Saloonstockcars en Saloonstox-rijders kunnen zich uitsluitend inschrijven via de site van: ASE Banger Racing

 

Nog even voor de duidelijkheid over vragen en informatie:
indien er vragen zijn, kijk eerste eens rond op de website van Speedway Emmen waar veel informatie te vinden is.
Ben je nog steeds niet geholpen mail dan naar info@speedwayemmen.nl

Vragen over Bangerracing, Banger- en saloonstox en Saloon Stockcars kunnen via het contact formulier op: http://www.asebangerracing.nl/contact.php

 

Lees meer »

Verslag van de wedstrijd op 24 maart 2018

Na een periodestop van 3 maanden kon het shale seizoen in Nederland weer geopend worden.
Met formule 1, Formule 2, F2 Junioren en Unlimited Bangers aan de start konden we terugkijken op een spectaculaire meeting.

In een deelnemersveld van 25 wagens moest in heat 1 #47 Danny van Wamelen al gelijk de strijd staken door mechanische problemen. Puntenkampioen #228 Jan Roelof Wijbenga reed een geweldige inhaalrace in de eerste paar ronden en lag halverwege de heat reeds op een 2e plek met voor zich #332 Nathalie Wekema en achter zich #32 Axel Nijs. Wekema kon de leiding niet houden en moest deze 3 ronden voor het eind overgeven aan Wijbenga.

Ook heat 2 werd door Wijbenga opgeëist en ook hier kon Nathalie Wekema haar voorsprong niet houden.
Danny van Wamelen had zijn mechanische problemen opgelost en reed gestaag naar een tweede plek maar de het aantal ronden waren te weinig voor hem om een goede strijd aan te gaan met met Wijbenga.
Ondanks het stuivertje wissel met #17 Bouwe Arjen Hiddinga kan Wekema haar 3e positie behouden.

#525 Nigel de Kock en #575 Yoren Winands bepaalden in eerste instantie de uitslag van heat 3 maar beide auto's werden afgekeurd waardoor Axel Nijs de overwinning in de schoot geworpen kreeg, voor van Wamelen en veteraan #22 Louw Wobbes.

 

Debuut van Nigel de Kock in de koningsklasse. (Foto PeWi)

Lees meer »

Zaterdag 24 maart Stockcar & Bangerracing

Spanning en sensatie op Speedway Emmen

Zaterdag 24 maart opent Speedway Emmen het shale seizoen Stockcar racen in Nederland.
Het stockcar racen op de shale / sintel ovals is de laatste jaren in populariteit bij zowel rijders als publiek flink toegenomen.
Ook de immens bezochte banger races kent zijn weerga niet.

Dit seizoen zullen als vanouds de Formule 1 Stockcar als de Formule 2 stockcar weer hun race seizoen hun opwachting doen in dop de oval. Ook de jeugd laat zich zien in de Formule 2 junioren.
De vorig jaar, volledig volgens Engels reglement , nieuwe Saloon Stockcar klasse krijgen hun vervolg. Het aantal rijders dat deelneemt aan de races stijgt snel.
De Banger organisatie heeft niets te klagen qua aantal inschrijvingen. Het zal een rariteit zijn als er minder dan 100 rijders zich inschrijven voor de spectaculaire klassen. De Bangerstox zullen dit seizoen ook weer meestrijden.

De kalender telt dit jaar 11 wedstrijddagen waaronder 3 weekenden.
Tijdens de wedstrijd van 24 maart zullen naast de F1-, F2-stockcars en de junioren ook de Unlimited Bangers aan de start verschijnen.

Deze wedstrijd staat al gelijk in het teken van de eerste World Qualifier voor de Formule 1 stockcars. Deze qualifier zal meetellen voor de punten om een startbewijs te verkrijgen voor de World Final die in september in het Engelse Skegness verreden wordt.

De Formule 2 klasse heeft weer enkele rijders erbij gekregen die doorgestroomd zijn vanuit de F2 Junioren. Deze rijders mogen nu hun opgebouwde ervaring tonen aan bijvoorbeeld 2-voudig Wereldkampioen Wim Peeters en Baankampioen Michael Schutter.

Tevens wordt in deze ranke F2 klasse de eerste qualifier verreden voor de Ronald Morien F2 Stockcar Super Cup waarvan de finale op 1 september op dit circuit verrreden wordt.


En hoewel er bij deze junioren van 12 tot 16 jaar er dus een aantal zijn doorgegroeid, komt er steeds weer nieuwe aanwas bij. De jongens en meisjes bouwen ervaring op om later de grote overstap te maken als ze hun 17e levensjaar bereikt hebben.

De Unlimited banger klasse zorgt altijd voor sensatie. Crashes zijn de hoofdmoot echter in de finale is het overleven om als eerste je rondes vol te maken. De inschrijvingen voor deze klasse zijn.

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plank.
Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.
Alle informatie staat op de website en tevens op Facebook en Twitter.

Hou dus de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.
See you in Emmen
ASE

DSC04021-X2.jpg

F2 Stockcar rijder Rick de graaf in actie (Foto PeWi)

Lees meer »

Huldiging baankampioenen tijdens de Racing Expo Leeuwarden

Tijdens de Racing Expo die op 3 en 4 maart gehouden wordt in de WTC Expo te Leeuwarden, zullen de baankampioenen 2017 van Speedway Emmen voor duizenden mensen gehuldigd worden in de Live Arena.

Dit zal op de zondag plaatsvinden tussen 13:00u en 16:00u.

Alvorens zullen deze rijders een ereronde in de arena rijden.

De kampioensauto's zullen in het midden van de arena op een podium komen te staan.

 

Alhoewel de baankampioenen een jaarlicentie gewonnen hebben zullen zie de nieuwe licentie via de officiële weg op www.speedwayemmen.nl aan moeten vragen.

Zij krijgen het bedrag terug bovenop de prijs die ze al verdiend hadden.

 

F1 Stockcar

69           Cor Meyer

422         Marten Bijlsma

699         Jan Kuin

 

 

F2 Stockcar

129         Michael Schutter

281         Daniel van Spijker

124         Wim Peeters

 

 

F2 Junioren

129         Tjalle Greidanus 

525         Nigel de Kock

78           Jorrit van der Wal

 

https://racing-expo.nl/

Lees meer »

Data 2018 kampioenschappen 2L Saloon Stockcar

De 2L Saloon Stockcar Organisatie heeft de data van de kampioenschappen 2018 bekend gemaakt:

07/08-04-2018 Nutts Corner: Irish Open Championship
06-05-2018 St Day: English Championship
18/19-05-2018 Taunton: European Championship
02/03-06-2018 Cowdenbeath National Championship
23/24-06-2018 Mildenhall: British Championship
14/15-07-2018 Skegness: UK Open Championship
18-08-2018 Kings Lynn: World final
01/02-09-2018 Cowdenbeath ORC Championship
20/21-10-2018 Emmen: World of Shale Championship

 

DSC09591.jpg

Lees meer »

De baankampioenen 2017 F1 & F2 Stockcar en Junioren

De baankampioenen 2017 in de F1 Stockcar, F2 Stockcar en de F2 Junioren.
Iedereen van harte gefeliciteerd en alle coureurs heel hartelijk bedankt voor jullie deelname.

(Alle foto's zijn gemaakt door JM3 Photo's)

Baankampioenschap 2017 F1 Stockcar
69 Cor Meijer
422 Marten Bijlsma
699 Jan Kuin

f169-1.jpg

f1422-2.jpgf1699-2-2.jpg

Baankampioenschap 2017 F2 Stockcar
129 Michael Schutter
281 Daniel van Spijker
1 Wim Peeters

F2129.jpg

F2281.jpgf2124.jpg

Baankampioenschap 2017 F2 Junior
129 Tjalle Greidanus
525 Nigel de Kock
78 Jorrit van der Wal

jnr129.jpg

jnr525.jpgjnr78-1.jpg

Lees meer »