Unlimited Bangers en Bangerstox sluiten seizoen

Zaterdag 19 December zal de inmiddels traditionele Oliebollenrace op Speedway Emmen verreden worden. De hele dag zal gevuld worden met Unlimited Bangers en Bangerstox. Deze bolides zullen “knallend” het oude jaar uitluiden.

De koningsklasse van het banger-racen is ongetwijfeld de Unlimited Bangerklasse

De ASE Banger organisatie heeft weer alles uit de kast getrokken om weer met een groot gevuld veld vol Volvo’s, Granada’s, Chevrolets en andere grote auto’s de Race Arena tot een spektakel te maken. 

Elkaar de muur indrukken op volle snelheid, op volle snelheid achterin in een stilstaande auto rijden zijn een paar van de voorbeelden van deze spectaculaire klasse, die je zelf met eigen ogen gezien moet hebben om het te kunnen geloven.

Ervaring leert dat niets wordt geschuwd om iemand de muur in te drukken en harde klappen en crashes zijn aan de orde van de dag.

De Unlimited Banger rijders kunnen zich nog steeds inschrijven en deze klasse is het ultieme voor wat betreft harde klappen en crashes.

Tot nu toe hebben zich 80 rijders ingeschreven.

 

De Bangerstox-klasse is in zekere zin vergelijkbaar met de Bangers. Het grote verschil is dat het niet een “full-contact” klasse is, de tegenstander mag alleen rond-geduwd worden. De auto’s mogen tevens niet zwaarder zijn dan 1200 kg (max. Ford Sierra ) Tevens is de motorinhoud beperkt tot 2000 cc. In tegenstelling tot de Bangers is het bij Bangerstox wel toegestaan om met zowel achterwiel- als voorwiel-aangedreven auto aan de start te verschijnen.

De boekingslijst staat nu op 130 coureurs.

 

U bent dus allen van harte welkom op Speedway Emmen op zaterdag 19 december voor een middag spanning en sensatie.

De races zullen aanvangen om 12:00u

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum. 

See you in Emmen

ASE 


«   »