Aankondiging wedstrijd 9 april 2016

Qualifiers F1 Stockcar & Ronald Morien F2 Supercup

ASE (Speedway Emmen) organiseert op zaterdag 9 april haar tweede Stockcarwedstrijd van 2016. Aan de start komen de Formule 1 en 2 Stockcars, de F2 junioren en de bangerstox/saloonstox.

De zware Formule 1 Stockcars zullen gaan strijden voor de punten in hun 2e kwalificatiewedstrijd op sintel /shale voor de World Final in september in het befaamde Engelse Bradon Stadium in Coventry. Met het nodige bumperwerk zullen de snelle mannen en vrouwen een weg naar voren proberen te banen om zo een topklassering in handen te krijgen. Immers anders dan in andere vormen van autosport starten de snelste deelnemers achteraan.
Dit maakt deze vorm van autosport zo uniek en spectaculair.

Dit is ook het geval bij de ranke, door 2 liter Ford motoren aangedreven, Formule 2 stockcars. De kleinere broertjes van de F! stockcars zorgen weer voor veel strijd op de baan.
Zeker op de shale ondergrond is het een combinatie van snelheid, sturen en bumperwerk. Dat wil zeker niet altijd zeggen dat de snelste coureur de overwinning pakt, integendeel zelfs.
Vele wedstrijden uit het verleden hebben bewezen dat iedereen de mogelijkheid heeft om te winnen.
Op 9 april zullen de coureurs strijden om kwalificatie punten voor de Ronald Morien F2 Stockcar Supercup. Een competitie die sinds 2010 op de kaart is gezet en inmiddels uitgegroeid is tot een in Nederland en Engeland erkende cup.

 

DSC02264.jpg

F2 Stockcar rijder #305 Ron van Wamelen in actie op Speedway Emmen (Foto Pewi)

Voor de coureurs in opleiding (jeugd van 12 tot 16 jaar) komen ook in actie en ook in “grote mannen auto’s”: Formule 2 stockcars. Zij vergaren in elke heat punten door een snelste rondetijd neer te zetten waardoor aan het eind van de dag een punt-beste naar voren komt.

Tevens zullen ook de Bangerstox en Saloonstox aan de start komen. Klasses die aan animo niet ontbreekt. Voor een ieder die een keer wil racen op de shale-oval is dit een uitermate geschikte en betaalbare klasse. Contact is toegestaan waardoor het een leuke happening is voor de deelnemers.
Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar-racing van de bovenste plank.
Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.
De entree per dag is slechts € 15,– voor volwassenen. Kinderen tot 1.45m gratis entree.
De wedstrijden beginnen om 12:00u.

Hou de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.
See you in Emmen
ASE


«   »