18 maart 2017: Opening 10e race seizoen op Speedway Emmen

ASE (Speedway Emmen) opent zaterdag 18 maart voor het 10e jaar haar poorten van de Stockcar Arena.

In 2008 was de officiële opening van deze oval. Waarbij de eerste jaren zowel de Formule 1 en 2 stockcars als ook de full contact klasse Bangers aan de start stonden, is het uitgegroeid met een F2 Jeugdklasse en de goedkope Bangerstox klasse.  

Nu, in het 10e jaar, zullen ook de Saloon Stockcars hun opwachting doen op de shale. Echter deze auto’s zullen geheel volgens het Engelse reglement van de BriSCA gaan rijden, en dus ook rechtsom hun rondjes draaien. Dit komt ten goede aan de uitwisseling van Engelse en Nederlandse rijders, waardoor de wagens niet omgebouwd hoeven te worden als men het kanaal oversteekt.

Deze Saloons zijn enorm populair in Engeland en hebben daar grote deelnemersvelden. Nu men in Nederland ook overstag gaat (dankzij de ASE Banger organisatie) is hier de animo ook al zeer groot en zijn al diverse coureurs hun bolide aan het bouwen. 

De wedstrijd van 18 maart staat al gelijk in het teken van de eerste World Qualifier voor de Formule 1 stockcars. Deze qualifier zal meetellen voor de punten om een startbewijs te verkrijgen voor de World Final die in september in het Engelse Foxhall Stadium te Ipswich verreden wordt. Op diverse circuits in Nederland worden door het seizoen heen qualifier rounds verreden.

De ranke Formule 2 stockcars zullen ook hun eerste Shale wedstrijd in Nederland verrijden. Vele rijders uit de F2 Junior klasse zijn inmiddels overgestapt naar de “grote mannen”.

En hoewel er bij deze junioren van 12 tot 16 jaar er dus een aantal zijn doorgegroeid, komt er steeds weer nieuwe aanwas bij. De jongens en meisjes bouwen ervaring op om later de grote overstap te maken als ze hun 17e levensjaar bereikt hebben.

De Unlimited banger klasse zorgt altijd voor sensatie. Crashes zijn de hoofdmoot echter in de finale is het overleven om als eerste je rondes vol te maken. De inschrijvingen voor deze klasse zijn al in volle gang en inmiddels staan er ca 70 rijders ingeschreven. Ook de ASE Saloonstox staan op het programma.

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plank.

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

20170318FlyerSpeedwayEmmen-2.jpg


«   »