Zaterdag 8 april introductie Saloon Stockcar klasse.

ASE (Speedway Emmen) organiseert op zaterdag 8 april haar tweede Stockcarwedstrijd van 2017. Aan de start komen o.a. de Formule 1 en 2 Stockcars, de F2 junioren en de nieuwe SSCA Saloon Stockcars.

De zware Formule 1 Stockcars zullen gaan strijden voor de punten in hun 2e kwalificatiewedstrijd op sintel /shale voor de World Final in september in het befaamde Engelse Foxhall Stadium in Ipswich. Met het nodige bumperwerk zullen de snelle mannen en vrouwen een weg naar voren proberen te banen om zo een topklassering in handen te krijgen.

Dit is ook het geval bij de ranke, door 2 liter Ford motoren aangedreven, Formule 2 stockcars. De kleinere broertjes van de F! stockcars zorgen weer voor veel strijd op de baan. Zeker op de shale ondergrond is het een combinatie van snelheid, sturen en bumperwerk. Dat wil zeker niet altijd zeggen dat de snelste coureur de overwinning pakt, integendeel zelfs.

Vele wedstrijden uit het verleden hebben bewezen dat iedereen de mogelijkheid heeft om te winnen.

Op 8 april zullen de coureurs strijden om kwalificatie punten voor de Ronald Morien F2 Stockcar Supercup.

Voor de coureurs in opleiding (jeugd van 12 tot 16 jaar) komen ook in actie en ook in “grote mannen auto’s”: Formule 2 stockcars. Zij vergaren in elke heat punten door een snelste rondetijd neer te zetten waardoor aan het eind van de dag een punt-beste naar voren komt.

Nieuw dit jaar zijn de Saloon Stockcars. Zelfbouw auto’s met een Saloon-body eroverheen (bijvoorbeeld Ford Sierra). Deze klasse zal geheel naar het Engelse reglement rijden en ook nog rechts-om op de oval.

Deze 2-liter aangedreven auto’s zijn enorm populair in Engeland. Met hun starre chassis wordt er veel vuurwerk verwacht en dankzij dit Engelse reglement zal de uitwisseling tussen NL en de UK makkelijker zijn.

 

facebook_1491318157129.jpg

 


«   »