27 en 28 Mei: weekend Stockcar & Bangerracing

World Masters of Shale F1 & F2 Stockcar

Zaterdag 27 en zondag 28 mei zullen in de Stockcar en Banger Arena van Emmer-Compascuum de World Masters of Shale wedstrijden verreden worden.

Op de onverharde baan heeft iedereen kans op een eerste plek. Geluk en pech zitten dicht bij elkaar. Niet alleen de snelheid maar ook stuurmanskunst en het effectief gebruiken van de bumper zal voor een plaats verbetering moeten zorgen.

Middels kwalificatie wedstrijden zal het startveld voor de prestigieuze beker opgesteld worden en zal in een 20-tal ronden beslist worden wie zich Master of Shale kan noemen.

Spanning en sensatie in de Stockcar & Banger Arena van Speedway Emmen, want wie wil er nou niet met het prijzengeld en de beker naar huis toe gaan. Simpson Racing Nederland is bereid gevonden om zaterdag de de sponsor race te ondersteunen.

Ook zullen dit weekend de punten in de F2 stockcar klasse meetellen voor de Ronald Morien F2 Supercup, een geweldige competitie voor de venijnige F2 Stockcars.

De junioren in de F2 zijn natuurlijk ook van de partij. Zij strijden om de snelste rondetijden en ook voor een van de jonge deelnemers ligt er sponsorgeld klaar.

Als de jongeren oud genoeg zijn maken zij de overstap om tussen de grote mannen te racen. De ervaring die zij dan al hebben opgedaan heeft al bewezen dat zij er niet voor onderdoen.

Nieuw dit jaar zijn de Saloon Stockcars. Deze klasse is dit jaar opgezet nav de enorme populariteit in Engeland. Geheel volgens het Engelse reglement zullen een 20-tal coureurs met een geheel eigenbouw chassis ent een normaal saloon bodywork hun opwachting doen op de oval.

Naast de dikke V8 aangedreven F1 stockcars en de ranke Ford 2 liter motoren aangedreven F2 stockcars zullen dit weekend ook de Unlimited Bangers aan de startlijn verschijnen.

Met een hoop duwwerk zullen de rijders proberen het slagveld te overleven en zo de finishlijn proberen te halen.

Bangerraces zijn enorm populair door de grote crashes die ontstaan door het opzettelijk elkaar uit te schakelen. Elkaar de muur indrukken op volle snelheid, op volle snelheid achterin in een stilstaande auto rijden zijn een paar van de voorbeelden van deze spectaculaire klasse, dat je zelf met eigen ogen gezien moet hebben om het te kunnen geloven. De eerste coureur die het volledig aantal ronden volbrengt is de winnaar.

Dus hou dit weekend vrij voor 2 dagen F1 Stockcars, F2 Stockcars, F2 junioren, Saloonstockcar en Unlimited Banger Racing. Beide dagen beginnen de wedstrijden om 12:00u

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

Hou de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.

See you in Emmen

ASE

http://www.speedwayemmen.nl/

http://www.asebangerracing.nl/

20170527FlyerSpeedwayEmmen-4.jpg


«   »