Zaterdag 2 september Stockcar & Banger racing

Zaterdag 2 september organiseert Speedway Emmen weer Stockcar en Bangerraces.

Na de “zomerstop” op Speedway Emmen voor de F1 en F2 stockcars mogen zij weer aantreden in de arena.

De ranglijst in de Formule 1 stockcars wordt aangevoerd door #699 Jan Kuin. De in roze raceoverall gesluierde rijder wist het te presteren om in zijn 2e seizoen van witdakker naar superstar te promoveren. De concurrenten zullen er alles aan doen om het gat in de puntenstand te verkleinen.

Naast de Formule 1 stockcars zullen ook de kleinere F2 stockcars weer van de partij zijn

Een ware opmars qua aantal coureurs de laatste jaren op de sintel / shale banen. Aan de diverse winnaars op deze ondergrond is te zien dat iedereen kanshebber op een overwinning is. Ware faire gevechten tussen de superstars en de mindere goden zorgen voor een spektakel waarbij het gebruik van de bumper niet geschuwd wordt. Ten tijde van schrijven hebben zich ook reeds 3 Engelse deelnemers aangemeld. Rooddakker 226 Billy Webster, Blauwdakker 615 Joshua Coleman en Superstar 38 David Polley.

De coureurs in opleiding (jeugd van 12 tot 16 jaar) komen ook op de baan in de “grote mannen auto’s”: Formule 2 stockcars. De ervaring die zij opdoen geeft een goede start als zij eenmaal overstappen naar het grote werk als ze oud genoeg zijn. Zij vergaren in elke heat punten door een snelste rondetijd neer te zetten waardoor aan het eind van de dag een punt-beste naar voren komt.

Tevens zijn ook de Saloon Stockcars aanwezig. Deze klasse is dit jaar geïntroduceerd en rijden volledig volgens het Engelse SSCA reglement. Een geweldige klasse die nog aan het uitgroeien is waarbij de volgende wedstrijd eind september de World of Shale hier op Speedway Emmen verreden wordt.

Ook een spektakelstuk op zaterdag zijn de Unlimited Bangers. De bangers zijn een ware publiekstrekker met hun crashes die ze bewust veroorzaken.

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plank.

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

De entree per dag is slechts € 15,– voor volwassenen. Kinderen tot 1,45m gratis entree.

De wedstrijden beginnen op beide dagen om 12:00u

Hou de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.

See you in Emmen

ASE

20170902FlyerSpeedwayEmmen-4.jpg


«   »