World of Shale Saloon Stockcars + Gouden helm F1 & F2 Stockcar

De inmiddels traditionele Gouden Helm Trofee voor Formule 1 en 2 Stockcars vindt dit jaar in het weekend van 30 september en 1 oktober plaats op Speedway Emmen. Met een te winnen prijzengeld en een grote trofee zullen de rijders er alles aan doen om de overwinning op te strijken.

Dit is alweer het achtste jaar dat deze race voor de koningsklasse op Speedway Emmen wordt verreden. In 2010 is dit begonnen als een uitdaging maar is inmiddels traditioneel geworden. Vorig jaar ging de winst naar de voor het Stockcar Team Baarlo rijdende #47 Danny van Wamelen. Wie zal dit jaar de titel binnenhalen: zal het een van de toppers uit het klassement zijn of zal een outsider als verrassende winnaar over de meet komen.

Alle opties staan open in deze spectaculaire vorm van autosport, waarbij in 25 ronden deze 1300 kg wegende bolides met hun V8 motoren middels snelheid en gebruik van de bumper een weg naar voren banen.

Naast de grote bolides zullen de ranke Formule 2 stockcars voor het eerst om deze titel strijden. De punten die het gehele seizoen zijn behaald (zo ook in de Formule 1) bepalen tevens hun startplek in deze Gouden Helm finale. Titelverdediger Barry Bauer zal er hoogst waarschijnlijk niet bij zijn. Vanwege drukke werkzaamheden heeft hij dit seizoen op een laag pitje staan. Michael Schutter uit Noorden is dit jaar superieur. Dat wil niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk deze titel in de wacht gaat slepen. 2-voudig Wereldkampioen Wim Peeters zal er alles aan doen om deze beker ook in handen te krijgen.

Naast de Gouden Helm races zal dit weekend gestreden worden om de World of Shale finale in de SSCA Saloon Stockcars. Begin dit seizoen is deze klasse geïntroduceerd en rijden geheel volgens het Engelse SSCA reglement. Speedway Emmen heeft deze World of Shale finale binnen gehaald en men verwacht veel deelname uit Engeland. Als de Engelse rijders zo racen zoals ze in hun thuishonk doen dan zal er veel vuurwerk te zien zijn op de baan.

Verder zal de jeugd met hun F2 junior stockcars aan de start verschijnen om hun snelste rondjes te draaien. Ook zullen de Bangerstox en de ASE Saloonstox hun opwachting maken.

We verwelkomen u op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober in de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een weekend stockcar racing van de bovenste plank tijdens de races van ASE waarbij de Gouden Helm titel F1 & F2 en de World of Shale van de Saloon Stockcars centraal staan.

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

De wedstrijden zullen zaterdags aanvangen om 17:00u, zondags gepland om 12:00u. Echter dat kan veranderen naar 11:00u. Check vooraf onze website.

 

20170930FlyerSpeedwayEmmen-3.jpg


«   »