21 oktober seizoenafsluiter Formule 1 stockcar 2017

Unlimited Bangers strijden om de Blue Oyster Trophy

Zaterdag 21 oktober zullen op Speedway Emmen de Unlimited Banger coureurs wederom gaan strijden om de jaarlijks terugkerende felbegeerde Blue Oyster Trophy.

In de Formule 1 stockcar klasse worden de laatste punten voor het baankampioenschap verreden.

Om deel te kunnen nemen voor deze Main Race moeten de coureurs zich eerst kwalificeren via heats en / of consolation (herkansing) race. De afgelopen jaren hebben al bewezen dat de coureurs voor deze meeting hun beste wagens van stal halen, de mooiste beschilderingen erop zetten, en bovenal met de beste instelling die er is, er vol tegenaan gaan!

Bangerraces zijn races met (oude) auto’s , waarbij de eerste coureur die over Start/ Finish komt de winnaar is, maar als uitzondering op de meeste Autocross/Speedway klassen is (bijna) alles toegestaan om de concurrentie uit te schakelen. Elkaar de muur indrukken op volle snelheid, op volle snelheid achterin in een stilstaande auto rijden zijn een paar van de voorbeelden van deze spectaculaire klasse, die je zelf met eigen ogen gezien moet hebben om het te kunnen geloven.

Het merendeel van de auto’s bestaat uit Volvo en Ford Granada echter Jaguars zijn ook niet onbekend bij het Banger Racen.

Ook enkele aparte en klassieke auto’s zullen aan de start verschijnen.

De deelnemerslijst zegt al genoeg. Een internationaal veld van 125 rijders heeft zich reeds ingeschreven. Niet alleen uit Nederland dus. Maar ook deelnemers uit Belgie, Duitsland en zelfs een aantal rijders vanuit de overkant van de het kanaal.

De praktijk wijst uit dat er laatste week nog meer inschrijvingen zullen volgen.

Naast de Unlimited Bangers komen de Formule 1 Stockcar coureurs nog eenmaal dit jaar aan bod.

Op 21 oktober wordt het baankampioenschap in deze klasse beslist. 5 rijders staan zo dicht met de punten bij elkaar dat pas tijdens de finale van deze dag de beslissing valt wie baankampioen wordt van 2017.

De uit Pijnacker afkomstige #47 Danny van Wamelen wil een vervolg geven aan zijn kampioenschap van 2015 en 2016, maar staat op dit moment als tweede in de lijst achter #69 Cor Meyer die gebrand is op deze titel. De verrassing van het jaar, #699 Jan Kuin, staat nu derde in het klassement. Met een paar goede finishes voor hem en pech van zijn concurrentie kan hij het nog naar zijn hand zetten.

#422 Marten Bijlsma en #228 Jan Roelof Wijbenga kunnen nog roet in het eten van de 3 koplopers gooien. Zoals gezegd alle vijf de rijders hebben nog kans.

 

De opkomst van de Saloon Stockcars dit jaar is een groot succes. Alhoewel de Engelse rijders tijdens de World of Shale de dienst uit maakten gaan onze eigen rijders zich steeds meer op hun gemak voelen in deze spectaculaire klasse. 

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plank. Crashes gegarandeerd!

 

22090178_518843718464581_4000036256760341101_n.jpg


«   »