Aankondiging World Masters of Shale weekend 2 & 3 juni

Zaterdag 2 en zondag 3 juni zullen in de Stockcar en Banger Arena van Emmer-Compascuum de World Masters of Shale wedstrijden verreden worden.

 

Middels kwalificatie wedstrijden zal het startveld voor de prestigieuze beker opgesteld worden en zal in een 25-tal ronden beslist worden wie zich World Master of Shale kan noemen in zowel de Formule 1 als Formule 2 stockcar klasse.

Wie zullen de opvolgers van Jan Roelof Wijbenga en Michael Schutter worden? Of zullen zij zelf weer de cup mee naar huis nemen?

 

Op de onverharde baan heeft iedereen kans op een eerste plek. Geluk en pech zitten dicht bij elkaar. Niet alleen de snelheid maar ook stuurmanskunst en het effectief gebruiken van de bumper zal voor een plaats verbetering moeten zorgen. Spanning en sensatie in de Stockcar & Banger Arena van Speedway Emmen, want wie wil er nou niet met de beker naar huis toe gaan.

Ook zullen dit weekend de punten in de F1 stockcar klasse meetellen voor de kwalificatie van het wereldkampioenschap dat in september in het Engelse Skegness wordt gehouden.

 

De junioren in de F2 zijn natuurlijk ook van de partij. Zij strijden om de snelste rondetijden en ook voor een van de jonge deelnemers ligt er sponsorgeld klaar.

Als de jongeren oud genoeg zijn maken zij de overstap om tussen de grote mannen te racen. De ervaring die zij dan al hebben opgedaan heeft al bewezen dat zij er niet voor onderdoen.

 

De 2L Saloon Stockcars, die afgelopen seizoen hun intrede hebben gedaan, krijgen steeds meer deelnemers. Niet allen op Speedway Emmen maar ook op Raceway Venray en circuit de Polderputten in Ter Apel strijden de rijders in deze spectaculaire klasse voor het nationaal kampioenschap. Zij zullen zaterdag hun opwachting maken.

Ook de Unlimited Bangers zullen zaterdag aan de start verschijnen.

Op zondag komen naast de F1, F2 en F2 junioren ook de Microbangers en Saloonstox aan de start.

 

Dus hou dit weekend vrij voor 2 dagen Stockcar en Banger Racing.

Aanvang zaterdag: 16:00u / zondag : 12:00u

 

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

Hou de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.

See you in Emmen

ASE


«   »