Aankondiging wedstrijd zaterdag 1 september

2 bekerwedstrijden voor stockcars

Gouden Helm F1 en Supercup finale F2 Stockcar

Zaterdag 1 september zullen er tijdens de stockcarwedstrijden op Speedway Emmen twee titels verdeeld worden in beide Formule 1 en Formule 2 stockcar klasse.

Daarnaast zullen ook de jeugd in de F2 junioren en de inmiddels fameuze en spectaculaire 2 Liter Saloons aan de start komen.

 

Afgelopen jaar wist #69 Cor Meijer de titel in de Formule 1 stockcar naar zich toe te trekken. Zal het hem dit jaar weer lukken?  #47 Danny van Wamelen was al eerder winnaar en voert het baanklassement aan en heeft een goede kans. Terwijl veteraan #22 Louw Wobbes dit jaar weer een opleving heeft door zeer sterk te rijden. Ervaring komt om de hoek kijken.

#228 Jan Roelof Wijbenga, #38 Bart Koopmans en de trein van de familie Tesselaar kunnen voor deze heren roet in het eten gooien.

Wie dit jaar zeker een serieuze gooi naar deze Gouden Helm doen zijn de 2 meiden  #332 Nathalie Wekema en #36 Wendy Koopmans. Beiden hebben een aantal podium klasseringen op hun naam staan en zij schuwen absoluut het gebruik van de bumper niet. Gentlemen, be warned.

 

De Formule 2 stockcars rijden hun Ronald Morien Supercup Finale. Het door de Engelse bond erkend kampioenschap en mede het aantal onverharde banen waar deze felle auto’s de laatste jaren op rijden heeft mede ertoe geleid dat er het deelnemersveld enorm gegroeid is.

Door het seizoen heen zijn er kwalificatiewedstrijden en het aantal punten dat iedere coureur in de wacht sleept bepaald de startpositie van de finale.

Toon Schut heeft deze titel al enkele malen binnen gesleept, zo ook vorig jaar. Maar door pech dit jaar zijn zijn kansen verkeken.

Anderzijds is het Anglo/Dutch rijder #381 Dave Polley een geduchte kanshebber. Een aantal sublieme overwinningen op Speedway Emmen geeft aan dat hij de te kloppen rijder is. Naast zich staat de jonge #229 Tsjalle Greidanus. Of hij deze titel binnen kan pakken is de vraag. Te weinig ervaring van dit jonge talent en mede door een aantal snelle stars en superstars achter zich zal hem opbreken. Namen als #124 Wim Peeters, #129 Michael Schutter en Baarlonaar #136 Rick Lenssen.

Maar sluit niemand uit, in deze ranke F2 Stockcar klasse is men al vaker voor verrassingen komen te staan.

 

We verwelkomen u op zaterdag 1 september in de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een prachtige dag stockcar racing van de bovenste plank tijdens de races van ASE waarbij de Gouden Helm titel F1 en de Supercup F2 centraal staan.

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

 

Aanvang wedstrijden 12:00u.

Check vooraf onze website.


«   »