Home » Nieuws

Tot 1 september zeker geen wedstrijden.

Beste rijders, publiek en medewerkers,
helaas moeten we meedelen dat we samen met alle NAB aangesloten clubs het besluit hebben moeten nemen, dat zolang er geen versoepelingen optreden van de huidige corona-maatregelen, er zeker tot en met augustus 2020 geen races meer gehouden worden.
In augustus komt er meer nieuws.
Het is niet anders, maar gezondheid staat voor een ieder voorop.

Zie onderstaand bericht voor het volledige standpunt van de Nederlandse Autosportbond (NAB).

Corona-update

Eind juni is er in de persconferentie van de Rijksoverheid een update over de coronabeperkingen gegeven. We gaan met ingang van 1 juli met zijn allen van een intelligente lockdown naar 'ruimte met regels'. Dit is als een als een versoepeling ontvangen. Vervolgens hebben de verschillende veiligheidsregio’s deze ‘ruimte met regels’ vertaald in mogelijkheden voor onder andere sport, accommodaties en evenementen. Op basis van deze mogelijkheden heeft ook het NAB bestuur de mogelijkheden uitgediept.Na ampel beraad heeft de NAB in een breed overleg alle mogelijkheden van 'de ruimte met regels', ook wel genoemd als het 'nieuwe normaal', besproken en doorgenomen.

 

Het NAB bestuur wil allereerst alle credits geven aan de aangesloten clubs die ieder op hun eigen manier een mogelijkheid van een evenement op eigen terrein zorgvuldig onderzochten. Hierbij ondersteund door de verruiming die we gekregen hebben met ingang van 1 juli. Ieder was blij om na te kunnen denken over de mogelijkheden om tóch wedstrijden te kunnen organiseren. Ondanks de opgelegde beperkingen, de registraties, het hebben van vaste zitplekken en het max. aantal toegestane bezoekers hebben alle clubs bekeken of er ook échte mogelijkheden in zaten om op een veilige afstand van elkaar onze sport weer op te pakken.Het NAB bestuur weet uiteraard niet wat de toekomst ons gaat brengen in relatie tot corona.

 

Toch is de geboden ruimte momenteel zo dat geen van de aangesloten clubs mogelijkheden ziet om binnen de 1,5 meter wet een wedstrijd verantwoord, veilig en kostendekkend te organiseren. Hier, beste sportliefhebbers, wringt nu precies de schoen. De schoorsteen van een autocross / Speedway organisatie kan niet roken van een gering aantal deelnemers en bezoekers die binnen de limiet van het 'nieuwe normaal' geaccommodeerd kunnen worden. De kosten voor aanpassingen wegen bij lange na niet op tegen de beperkte baten. Ook wil het NAB bestuur voorkomen dat de aangesloten clubs toelating van deelnemers en/of bezoekers zouden moeten gaan weigeren.

 

Het duurt (helaas) nog even, maar zodra de 1,5 meter wordt losgelaten zijn we als NAB circuits weer klaar om onze sport voluit te faciliteren. Dit is een teleurstelling voor alle betrokken partijen, met name voor de aangesloten circuits en de deelnemers. Voor de deelnemers met een NAB jaarlicentie 2020 is er kleine pleister. De NAB jaarlicentie van 2020 kan in januari 2021 op aanvraag omgezet worden in een NAB jaarlicentie 2021 tegen enkel de administratiekosten.

Wanneer er in 2020 toch nog wedstrijden georganiseerd worden door de bij NAB aangesloten clubs die op de NAB wedstrijdkalender staan, zal het NAB bestuur met een passend nieuw aanbod komen geldig voor dat kwartaal. Rest ons als NAB ieder een fijne zomer toe te wensen. Wij hopen elkaar straks weer sportief te kunnen begroeten op één van de NAB aangesloten circuits in Nederland.

 

Namens het NAB bestuur,Douwe de Haan, voorzitter.

Lees meer »

Upgrade tijdens Corona crisis

De corona tijd is op Speedway Emmen nuttig besteed: de Stockcar & Banger Arena heeft weer een upgrade ondergaan.

Met grote dank aan de vrijwilligers van de F2 stockcarrijders club en teams, F1 stockcar teams en Roelof en de hele Banger familie.
De firma Bijslma met Pier op de kraan, Tjerk en Alie, Douwe en Wietske, Minne en Hilly
Allemaal super bedankt voor alle werkzaamheden. TOP!!!

Lees meer »

Ook geen trainingen tot 1 september.

Alhoewel er geen evenementen mogen plaatsvinden tot 1 september komen er toch nog vragen of er getraind mag worden.
Ook voor training geldt hetzelfde: GEEN mogelijkheid tot trainen op Speedway Emmen tot 1 september.

Lees meer »

Geen evenementen tot 1 september

 

Beste rijders, publiek en medewerkers.
Helaas komt voorlopig het race seizoen niet op gang door het Corona virus.
De regering heeft alle evenementen tot 1 september verboden, waar ook wij ons aan moeten houden.
Het is niet anders. Hoe het na 1 september gaat weet niemand.
Stay save and healthy.

 

 

 

 

Lees meer »

Meeting 14 maart gecanceld

Beste coureurs, monteurs, publiek en medewerkers.
Helaas zijn we genoodzaakt de meeting voor komende zaterdag 14 maart af te gelasten.
Dit is een overheidsmaatregel.

M.vr.Gr. Speedway Emmen.

 

Dear drivers, audience, mechanics and employees.
Unfortunately, we are forced to cancel the meeting for next Saturday, March 14.
This is a government measure.

Speedway Emmen

 

Lees meer »

Transponders komende zaterdag 14 maart

Aan alle rijders van Speedway Emmen komende zaterdag.

Denk erom om dat jullie transponder opgeladen dient te zijn en op de wedstrijddag deze op de juiste plek te plaatsen.

Bij geen transponder of onjuiste opgave vd transponder houdt in dat je NIET in de uitslag voorkomt.

Er wordt achteraf NIET bijgeschreven.

Wij als Speedway Emmen wensen iedereen een faire en plezierige racedag komende zaterdag.

 

Lees meer »

Eerste wedstrijd 2020 + inschrijven coureurs

Hallo coureurs, monteurs, publiek en "die-hard fans",
over 4 weken opent Speedway Emmen haar poorten voor 2020, en wel op 14 maart.

We gaan gelijk van start met de eerste World Qualifier voor Formule 1 Stockcars.
De punten die behaald worden zullen samen met de andere qualifiers opgeteld worden om zo een deelname te kunnen veroveren voor de World Final die op 12 september in King's Lynn wordt verreden.

Ook zal er gestreden worden voor de eerste punten voor de F2 Supercup, waar op 19 september bij de NAC in Kollum de finale wordt verreden.

Ook bij de F2 Junioren rijdt men om qualificatiepunten. Echter hierbij gaat het om snelste ronde tijden. Degene met de meeste punten na 6 kwalificatie ronden zal winnaar worden van de F2 Junioren Cup.

Tevens komen de altijd spectculare Unlimited Bangers aan de start. Deze klasse staat garant spanning, sensatie en crashes.

 

Inschrijven eerste wedstrijd:

Coureurs kunnen zich vanaf heden inschrijven via ons inschrijfformulier: Rijders Booking Formulier
Dit geldt voor:
F1 Stockcars
F2 Stockcars
F2 Junioren

 

De Unlimited Bangers kunnen zich niet inschrijven via Speedway Emmen maar moeten dit doen, als de inschrijving geopend is, via www.asebangerracing.nl

 

Vergeet ook niet jullie startlicentie 2020 aan te vragen als je dat nog niet gedaan hebt.
Dit kan via Startlicentie 2020

Rest ons nog te zeggen dat we iedereen een fantastisch, geweldig en succesvol race seizoen wensen.
En hopelijk zijn de weergoden ons gezind.

 

ps indien er vragen zijn voor Speedway Emmen doe dit dan NIET via onze facebook pagina maar via ons contact adres: info@speedwayemmen.nl

If there are questions for Speedway Emmen do NOT do this via our facebook page but via our contact address: info@speedwayemmen.nl

 

 

Lees meer »

Short Track Motorsport Show + Hot Winternight

Bijna is het zover, de eerste Short Track Motorsport Show.

Komend weekend gaat het dak er compleet af In Drachten. Om 18.00 uur de feestzaal open voor de HOT WINTERNIGHT.


DJ Cees verzorgt het voorprogramma en om 20.00 worden de clubkampioenen gehuldigd waarbij de prijsuitreiking plaatsvindt van FAC Blauwhuis en ASE Speedway Emmen. Speaker Klaas Huisman zal alles aan elkaar praten.
Daarna zal DJ Cees het daarna weer overnemen en U opwarmen voor een topavond met livemuziek van een van de beste coverband uit Noord-Nederland Freeway Music.


Ook de bekendmaking van de door PeWi verzorgde verkiezing in opdracht van de beursorganisatie: Wie wordt de stockcar F2 of F1 coureur van het jaar plus de overige vier titels.


Tussen de beurshal en de feestzaal zit een groot restaurant waar u heerlijk kunt eten en even lekker kan bijkomen van de eerste beursdag voordat u het feest induikt. De feestzaal beschikt over een geweldige dansvloer. Toegangskaarten zijn slechts €5,00 en zijn ook bij de kassa van de beurs verkrijgbaar. Het parkeren rondom het complex is gratis en je kunt er overnachten in je bus of camper. Er zijn een paar plekken achter de hal waar je stroom kunt krijgen, zelf verlengsnoer meenemen.

(Bron: Short Track Motorsport organisatie)

 

Baankampioenen 2019 Speedway Emmen:

Lees meer »

Zaterdag 18 januari 2020: Hot Winternight

Waar is dat feestje, hier is dat feestje.
Zaterdag 18 januari de Hot Winternight 2020 in Drachten, gelijk na de eerste beursdag, gaat om 18.00 uur de feestzaal open en zal DJ Cees u alvast in de stemming brengen zodat speaker Klaas Huisman om 20.00 uur los gaat met de huldiging van de baan kampioenen van FAC Blauwhuis en ASE Emmen.
Daarna neemt liveband Freeway music het over en tijdens hun eerste pauze worden de overige titels bekent gemaakt: wie is er stockcar F1 en F2 coureur van het jaar 2019 geworden plus de overige titels gekozen door de bezoekers van PeWi.
Er is zo wel op de beursvloer tot 18.00 of daarna in het restaurant naast de feestzaal de mogelijkheid om lekker te eten om daarna volop te genieten van de feestavond welke beschikt over een zeer grote dansvloer.
De entree voor de feestavond is € 5,00 per persoon. Deelnemers aan de beurs hebben vrij toegang.

Lees meer »