Home » Nieuws

Master of Shale

Masters of Shale.

De 1ste 2022 stockcar only dag op Speedway Emmen.

Aan de start de volgende klassen

Stockcar F2 juniorenStockcar F2Stockcar F12 L SaloonstockcarsSaloonstox

Een speciale gast klasse de Brisca F2 micro.Kinderen in de leeftijdsgroep 7 t/m 11 jaar rijden hun eerste rondjes op dirt.

Alle klassen strijden voor de titel Master of Shale.Voor de stockcar F1 klasse is dit alweer de 1ste kwalificatie wedstrijd voor de World of Dirt finale van 2023.

Speciale dank aan de sponsoren voor deze dag.

W & Y heat voor de stockcar F1 klasse wordt er weer een American racer beschikbaar gesteld dit maal door Daniel Bonne.

Voor de Winnaar voor de World Master of Shale van de stockcar F1 en F2 staan er 250 Blikken bier te wachten. Deze zijn gesponsord door Hans de Vries     
World Cars & Chalets

En tot slot een fantastisch vlees pakket voor de grote winnaar van de stockcar F1 klasse gesponsord door Jan de Vries Catering.

Naast deze mooie gesponsorde prijzen zijn er natuurlijk nog veel meer prijzen te verdelen.

Lees meer »

Wisseling van de wacht bij Speedway Emmen

Ca 15 jaar geleden hadden Minne Meyer en Douwe de Haan de droom een eigen speedwaybaan te realiseren. Met een grote investering van tijd en middelen hebben ze samen met hun partners en trouwe team van vrijwilligers de Speedwaybaan in Emmen opgebouwd tot wat het nu is. Ontelbare vrije weekenden hebben ze doorgebracht om alles bij te houden en waar nodig te verbeteren. Zo zijn afgelopen jaren de bochten aangepast, ontwatering van de baan verbetert, extra sta tribunes en toiletten geplaatst.

Tijdens de pandemie is bij Minne en Douwe de vraag ontstaan wat hun wensen waren met het oog op de toekomst. Ze wilden beiden langzaamaan afbouwen. Voorwaarde was echter dat de speedwaybaan moest blijven voorbestaan. Achter de schermen is er de afgelopen maanden hard gewerkt om hier invulling aan te geven en dat is gelukt, ondanks de onzekere COVID vooruitzichten.

Vanaf heden zullen Jos Bruggeman, Randy Mulder en Harmen Zwerver de gezichten worden voor  Auto Speedway Emmen. Minne en Douwe zullen de eerste jaren nog gewoon actief zijn maar langzaamaan steeds meer taken en verantwoordelijkheden overdragen aan de nieuwe organisatie.

Jos Bruggeman, is een vertrouwd gezicht op Emmen en vanaf de eerste bangerwedstrijd al betrokken als vrijwilliger. In de eerste jaren als vlagger, keurmeester en de laatste jaren als promotor. Hij zal de rol van ASE organisator op zich nemen en blijft promotor van de bangerklassen. Voor de bangerorganisatie zal er vooralsnog dan ook niet veel veranderen.

Randy Mulder, is een bangerrijder van het eerste uur. Die naast Emmen ook veel op Warneton (België) en in Engeland heeft gereden. Randy zal zich in mindere mate bemoeien met de organisatie maar zal vooral het facilitaire gedeelte gaan verzorgen. D.w.z. onderhoud van de baan, de accommodatie en de vele machines. Dit zal het komende jaar nog gedaan worden door Minne en Douwe maar Randy zal komende jaren steeds meer over gaan nemen.

Voor de promotie en organisatie van de Stockcars zal Harmen Zwerver het nieuwe aanspreekpunt worden voor alle stockcar klassen. Harmen is een echte stockcarman en is vanaf 2008 actief als stockcarcoureur. Harmen heeft als coureur op vele banen gereden zowel in NL als ook in Engeland. Harmen is nog steeds actief in de F1 asfalt klasse.De komst van Harmen belooft een frisse start voor de Stockcars op Emmen. Met een nieuw nationaal kampioenschap (World of Dirt) in het verschiet is dat een mooie aftrap om het dirt-track-stockcar racen verder te laten groeien.

Samen met ons trouwe team van vrijwilligers, de rijders en het publiek willen we nog mooiere en grotere wedstrijden organiseren zodat onze gezamenlijke hobby nog jaren kan voortbestaan. Hoewel we nog lang geen afscheid gaan nemen van Minne en Douwe willen we hen wel alvast bedanken voor het vertrouwen en deze kans.

Uiteraard hebben we ook een aantal nieuw ideeën, zoals trainingsdagen, een entertainersklassement vd bangers etc etc maar daarover later meer! Wordt vervolgd!!!

Lees meer »

Race Agenda 2022

De data voor 2022 zijn bekend. Onderstaand vinden jullie welke klasse wanneer rijdt.
Een echte stockcardag (23 juli) keert terug op de kalender evenals het lang verwachte debuut van de FWD bangers. Naast

de fwd bangers willen we, tijdens de september meeting, jaarlijks een speciale bangerklasse laten rijden. Dit jaar hebben we gekozen voor de Unders omdat die eigenlijk in 2020 al op het programma stonden. Het bangerklassement zal gaan over 5 wedstrijddagen. De teamrace en de septembermeeting telt hier niet voor mee.
Alle stockcarklasses (incl de Saloon Stockcars) rijden tenminste 3x met uitzondering van de F1’s die 4x hun geweld kunnen tonen mocht alles zoals gepland doorgang kunnen hebben.

Zoals jullie zien staat er een aantal x TBA in het overzicht. Voor deze dagen zijn we nog op zoek naar een passende naam die we de komende jaren kunnen gaan gebruiken voor de desbetreffende meeting. Zodat we naast de Season Opener, Blue Oyster en bijv oliebollenrace zoveel mogelijk vaste namen krijgen.
Dus mocht je nog een leuk idee hebben laat het weten, of misschien is er zelfs wel een sponsor die een naam aan een racedag wil verbinden! Goede ideeën zijn altijd welkom!!

Zet onderstaande data vast in je agenda!!!

19-03-2022: Season Opener: Unl. Bangers, F1 Stockcar & Saloon Stockcars
23-04-2022: TBA: Unl.Bangers, F2 Stockcars, F2 junioren & SaloonStox
11-06-2022: TBA: Unl. Bangers, F1 Stockcars, F2 Stockcars &F2 junioren
09-07-2022 / 10-07-2022 Weekend: Za: Teamrace: Unl. Bangers / Zo: Unl. Bangers, Saloonstox, Micro Bangers (evt nog tba)
23-07-2022: Masters of Shale: F1 Stockcars, F2 Stockcars, F2 junioren, SaloonStox & Saloon Stockcars
24-09-2022: TBA: FWD bangers, UNDERS, Saloonstox&Saloon Stockcars
22-10-2022: Blue Oyster Trophy:Unl. Bangers, F1 Stockcars&Saloonstox
17-12-2022: Oliebollenrace: Unl. Bangers, FWD bangers&Micro Bangers

Lees meer »

Oliebollenrace afgelast

OLIEBOLLENRACE definitief afgelast in 2021.

Zoals eerder aangekondigd is het onder de huidige maatregelen voor ons onmogelijk de Oliebollenrace op 18 december te organiseren. Deze gaat dus dit jaar niet meer plaatsvinden.

Mocht op korte termijn ruimte ontstaan in de regelgeving dan zullen we kijken het alsnog te organiseren in januari bijv.

De nieuwe raceagenda voor 2022 hopen we zsm te publiceren.

Lees meer »

Entree prijzen van heden

I.v.m. de gestegen kosten van de laatste jaren en het COVID verhaal (wel kosten/ geen opbrengsten), hebben we onlangs de entreeprijs verhoogd van €15,- naar 20,- euro p.p.

We vinden het echter wel belangrijk om het betaalbaar te houden voor gezinnen met kinderen en voor de jeugd. Daarom hebben we de prijzen voor de jeugd verlaagd.

Vanaf heden zal de toegangsprijs voor de jeugd vanaf 1.55m t/m 17 jaar €10,- bedragen. (op vertoon van ID kaart bij twijfel).

Alle kinderen beneden de 1.55cm (gemiddelde lengte van een 12-jarige) kunnen gratis naar binnen!

We hopen dat het op deze manier voor alle doelgroepen een betaalbaar dagje uit blijft!

Lees meer »

Update corona check

In tegenstelling tot eerdere berichten is een coronacheck toch niet noodzakelijk. Deze activiteit valt nu onder de categorie amateursport wedstrijden. Hier is een Coronacheck niet noodzakelijk. Ook is het niet meer nodig om de 1,5 meter afstand te houden en het verplicht zitten is tevens niet meer van toepassing conform de laatste richtlijnen van rijksoverheid zoals vermeld op de website rijksoverheid.nl.

Wel blijven de algemene adviezen van kracht: Geef elkaar een beetje de ruimte, was je handen regelmatig en blijf thuis als je covid gerelateerde klachten hebt.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs/waar-coronatoegangsbewijs-verplicht

 

Lees meer »

Veelgestelde vragen

Nu we na lange tijd weer gaan starten krijgen we heel veel (dezelfde) vragen. Het beantwoorden kost heel veel tijd. Vandaar dit berichtje.

Het beheer van de ASE Banger website zit nu in overgangsfase. Dit gaan we vanaf volgende week zelf doen vandaar dat de site lang niet bijgewerkt is.

De racedag zal beginnen om 12:00 kassa’s gaan los vanaf ca 10:00 uur. Kom op tijd!!Qr codes scannen zal altijd beetje extra tijd kosten.er rijden ca 120 bangers en kleine 40 saloonstox.

Entree is 20,- voor iedereen vanaf 12 jaar. Rijders krijgen bandje vd organisatie. Er kan vooralsnog alleen contant betaald worden op het terrein.

De Jan de Vries-snackkarren staan er weer zoals normaliter. LET OP er is GEEN glaswerk rondom de baan toegestaan.

QR codes van het publiek worden bij hoofdingang gecontroleerd. Vrijwilligers en rijders (en hun auto’s) moeten door poort aan achterzijde nabij kartbaan naar binnen. Hier zal iemand van ASE hen opwachten ter controle. Hierover later meer! Rennerskwartier vanaf 8 uur toegankelijk. Eenmaal gescand en op het terrein is alles vrij toegankelijk en kan men net als voorheen zelf kaartje kopen aan de kassa.

Daglicentiesa €65,- dienen voor aanvang keuring betaald te zijn. Zorg voor gepast geld!

Overige data dit jaar zijn 23 oktober Blue Oyster en 18 december oliebollenrace. programma volgt.

QR codes (coronapas) kun je uploaden in corona check app op je telefoon wanneer je:
- Volledig gevaccineerd bent
- bewijs van besmetting hebt na goedgekeurde test (min 11 en max 180 dgn oud)
- in het bezit bent van negatief testbewijs van max 24 uur oud. (www.testenvoortoegang.nl)

Voor iedereen geldt; heb je COVID gerelateerde klachten, blijf dan thuis. Ook als je gevaccineerd bent!

Lees meer »

Race agenda 2021 ge-update

Nu we weer open gaan, zijn ook de overige datums bekend voor 2021:  

25 september : Season Opener ;  Bangers & SaloonStox

23 oktober: Blue Oyster ; Unl. Bangers, Stockcar F1

18 december: OliebollenRace ; Bangers

Lees meer »

25 september gaat Speedway Emmen weer open!!

Nu per 25 september de 1,5 mtr afstand en het maximum van 750 bezoekers eraf gaat mogen we na bijna 2 jaar wachten eindelijk weer een wedstrijddag organiseren.

Zoals elk evenement zijn we wel verplicht een Coronacheck te doen. Dat betekend dat alle bezoekers een Coronapas moeten tonen voor voordat ze richting de kassa’s/baan kunnen gaan. Dit gaat in de vorm van een geldige QRcode op je telefoon of bewijs op papier. (Dus alleen toegang voor mensen die volledig gevaccineerd zijn, een bewijs van immuniteit hebben of een negatieve testuitslag hebben die niet ouder is dan 24 uur.) Uiteraard blijft gelden dat wanneer je, ondanks een geldige coronapas, covid gerelateerde klachten hebt je gewoon thuisblijft ook wanneer je gevaccineerd bent.

Wij hadden uiteraard deze maatregelen liever ook niet gehad maar we zullen er streng op toezien omdat we ook graag in de toekomst wedstrijden willen organiseren. We vragen je wat vroeger te komen omdat er oponthoud kan ontstaan bij de controle.

We zullen daarom extra mensen inzetten om deze controle soepel te laten verlopen.

Nadat de QRcode gescand is kan er als vanouds per contant een kaartje gekocht worden bij de kassa. Dit kan niet online gedaan worden en er kan niet gepind worden. Reserveren is dan ook niet nodig. Nadat iedereen gescand is en een toegangsbandje heeft gekocht zal de dag gelukkig weer net zo zijn als alle jaren hiervoor.

Alle vaste klasses die op Emmen rijden hebben al wedstrijden gehad vandaar dat de Bangers de eer krijgen om de openingswedstrijd voor hun rekening te nemen.

De entreeprijs voor het publiek wordt verhoogd naar 20,-. Dit is helaas noodzakelijk omdat er de afgelopen veel kosten wel gewoon doorliepen maar er geen inkomsten zijn binnengekomen. Daarnaast is het zo dat sinds 2009 de entree prijs op 15 euro stond en dat dit door inflatie en stijgende kosten niet langer dekkend is.

We zijn blij dat er eindelijk weer actie zal zijn in de Arena.We hopen op jullie begrip en medewerking. Net zoals voor Corona doen we dit spelletje samen en hebben we iedereen nodig om deze hobby mogelijk te kunnen blijven maken! Organisatie, vrijwilligers, rijders, monteurs en publiek. Zonder van deze partijen is er geen Speedway Emmen. Daarom zijn. We zijn blij dat we er eindelijk weer als vanouds met z’n allen een mooi feestje van kunnen maken aankomende zaterdag! Wij hebben er in ieder geval zijn in. Wij hopen jullie ook!!

Lees meer »