Home » Nieuws

Huldiging baankampioenen 2018

De huldiging van de baankampioenen vindt plaats op zaterdag 19 januari tijdens de jaarlijkse FAC feestavond in Ruitersportcentrum Sneek.

Het adres is:
Pimmulierstraat 7
8602 CL Sneek

 

Formule 1 Stockcar
47 Danny van Wamelen 300 pnt
332 Nathalie Wekema 247 pnt
38 Bart Koopmans 184 pnt


Formule 2 Stockcar
124 Wim Peeters 281 pnt
381 Dave Polley 264 pnt
335 Rick de Graaff 208 pnt

Lees meer »

Seizoen 2018 zit er op

Het seizoen zit er op.
Met een zeer natte baan, enthousiaste coureurs en zeer groot publiek hebben we met de oliebollenrace het jaar 2018 afgesloten.
Rijders, publiek en medewerkers. Bedankt voor deze drukbezochtste dag van 2018.

Namens de organisatie wensen we jullie een goed uiteinde en een spetterend 2019.

Met dank aan Chris Schutter Videos en Autorodeo Nederland kunnen jullie nog eens terugkijken op deze wedstrijd.

 

Lees meer »

2019 Championship datums Saloon Stock Cars

Datum
Zaterdag 6 apr en zondag 7 apr
Zaterdag 18 mei en zondag 19 mei
Zaterdag 1 jun en zondag 2 jun
Zaterdag 15 jun en zondag 16 jun
Zaterdag 13 jul en zondag 14 jul
Zaterdag 27 jul
Zaterdag 17 aug en zondag 18 aug
Zondag 22 sep
Zaterdag 28 sep
Zaterdag 26 okt en zondag 27 okt
Zaterdag 2 nov

Venue
Ireland
Taunton
King's Lynn
Mildenhall
Skegness
Cowdenbeath
Cowdenbeath
Hednesford
Emmen
Cowdenbeath
Ipswich

Lees meer »

Report weekend 20-21 oktober 2018

Sander Vermeulen with a record of 4 wins.

 

A poor turn out of cars for the last Formula One Stock Car meeting of this season at Speedway Emmen.
With 19 cars on track there was just one goal and that was the track championship for these cars.
#47 Danny van Wamelen who races for Stockcar Team Baarlo, led the pointstabel with 43 points over female driver #332 Nathalie Wekema: Danny 250 points and Nathalie 207 points.
Heat one was a flag to flag finish for white topper #212 Sander Vermeulen with #295 Willem Zwerver at his tail but the Frisian came short of laps and took the runner up spot. Wekema and Van Wamelen were battling for third spot and the latter took over in the last lap.
Second heat of the day went also to Vermeulen as well as heat 3. In both races UK's Dutch favorit #54 Sierd de Vries chased Vermeulen but coudn't catch him.
Nathalie Wekema had to pull off with a flat tire and hopes were gone for the track championchip 2018. For the third time in his career, Van Wamelen won this championship.

#47 Danny van Wamelen Track champion 2018 with runner up #332 Nathalie Wekema. (Photo by JM3Photos)

 

Lees meer »

Danny van Wamelen wint het baankampioenschap 2018

In de 2e heat finishte Danny van Wamelen als 3e. Nathalie Wekema is uitgevallen waardoor Danny voor de derde keer in zijn carrière het baankampioenschap veilig heeft gesteld en dus op zijn naam heeft geschreven.
Namens Speedway Emmen van harte gefeliciteerd.

Lees meer »

Baankampioenschap Formule 1 Stockcars wordt 20 oktober beslist

Zaterdag 20 oktober zal op Speedway Emmen de nieuwe baankampioen formule 1 stockcar 2018 bekend worden.

Er zijn 2 coureurs die nog een kans hebben zowel #47 Danny van Wamelen als de dame #332 Nathalie Wekema.

#69 Cor Meyer moet dit seizoen de beker aan zich voorbij laten gaan. Maar zal de rijder van Stockcar Team Baarlo dit keer voor de derde keer de trofee mee naar huis nemen? In 2015 en 2016 heeft hij het ook geflikt.

 

Met 2 heat- en 2 finale overwinningen dit jaar leidt hij het klassement met 250 punten.

 

Nathalie heeft dit seizoen slechts 1 heat overwinning op haar naam staan maar haar constante rijden met goede klasseringen, ook in de top 3, heeft er voor gezorgd dat zij nu op plek 2 in het klassement staat met 207 punten.

 

Beide rijders komen uit een echte stockcar familie en het zit in hun roots dat zij er dan ook alles aan doen om de titel binnen te halen.

 

Foto's gemaakt door JM3Photos

Lees meer »

Einduitslag Silver Roof 2018

Het zag er naar uit de Bert De Vries in de Finale van Blauwhuis  jl de leiding niet meer afstond maar een DNF en toch nog een finish voor Pieter Langeveld, al was het op de 14e plek, zorgde ervoor dat laatstgenoemde met de eer ging strijken, met een verschil van slechts 4 punten.

Van harte gefeliciteerd Pieter!

Lees meer »

Verslag van de wedstrijden 29 september 2018

Shoot Out Round Formule 1 Stockcar
Gouden Helm Trofee Formule 2 Stockcar

De derde van de vier Shoot Out ronde voor Formule 1 Stockcars verreden. Met 12 mededingers waarvan alleen Gosse Hoekstra ontbrak. 37 rijders hadden zich ingeschreven en een 3/4 format.
Na een afwezigheid van een klein half jaar was het #484 Harm van der Veen die begin september weer deelnam aan de wedstrijden op Speedway Emmen echter met geen goed resultaat. Deze keer mocht hij trots zijn op een heat overwinning, een tweede en derde plaats in de andere twee heats.
In de finale kon hij deze resultaten niet doortrekken en was het na 7 ronden afgelopen voor hem.
#161 Tom Maris bouwde een goede race op in heat 2 en won deze ook terwijl witdakker #212 Sander Vermeulen ook een sublieme heatoverwinning veilig stelde.
De Shoot Out rijders konden de podiumplaatsen niet bereiekn. Er werd zeer hard gestreden waarbij het nodige bumperwerk aan te pas kwam. Man van de dag was #54 Sierd de Vries. Deze Friese rijder zette met zijn speciale rijstijl heat 1 op zijn naam, terwijl hij in de 2e heat het gevecht met Tom Maris verloor.
Sierd wilde ook nog wat vuurwerk ontsteken in zijn derde heat. Nadat #853 Kees Winkel bij het ingaan van bocht 1 op zijn kant ging kwamen de gele vlaggen uit. Sierd kon geen kant op en verkoos hetzeldfe te doen bij het ingaan van bocht 3. Een complete herstart tot gevolg.

Met een gehavende spoiler startte hij de finale en werd het een flag to flag race voor hem.
Doordat de Shoot Out rijders met elkaar de strijd aangingen kwamen ze niet tijdig naar voren om een podiumplaats te veroveren. Bumpers werden zeer goed gebruikt, zo ook door #38 Bart Koopmans de achterbumper van de jonge rijder #525 Nigel de Kock moe was en met een flinke aanloop hem aan de kant zette. Maar de Kock ving deze klap goed op en kon de strijd weer verder aangaan. Vermeulen lag tot en met de laatste ronde op de 2e plek maar kon de voorbumper van #345 Boy Tesselaar niet weerstaan eindigde deze finale niet. Derde finishte de goedlachse dame #332 Nathalie Wekema. Eerste Shoot Out rijder was #47 Danny van Wamelen op de 4e plaats.

 

 

De top 3 van de finale Formule 1 Stockcars. (Foto: JM3Photos)

 

Lees meer »