Home » Nieuws

Entree prijzen van heden

I.v.m. de gestegen kosten van de laatste jaren en het COVID verhaal (wel kosten/ geen opbrengsten), hebben we onlangs de entreeprijs verhoogd van €15,- naar 20,- euro p.p.

We vinden het echter wel belangrijk om het betaalbaar te houden voor gezinnen met kinderen en voor de jeugd. Daarom hebben we de prijzen voor de jeugd verlaagd.

Vanaf heden zal de toegangsprijs voor de jeugd vanaf 1.55m t/m 17 jaar €10,- bedragen. (op vertoon van ID kaart bij twijfel).

Alle kinderen beneden de 1.55cm (gemiddelde lengte van een 12-jarige) kunnen gratis naar binnen!

We hopen dat het op deze manier voor alle doelgroepen een betaalbaar dagje uit blijft!

Lees meer »

Update corona check

In tegenstelling tot eerdere berichten is een coronacheck toch niet noodzakelijk. Deze activiteit valt nu onder de categorie amateursport wedstrijden. Hier is een Coronacheck niet noodzakelijk. Ook is het niet meer nodig om de 1,5 meter afstand te houden en het verplicht zitten is tevens niet meer van toepassing conform de laatste richtlijnen van rijksoverheid zoals vermeld op de website rijksoverheid.nl.

Wel blijven de algemene adviezen van kracht: Geef elkaar een beetje de ruimte, was je handen regelmatig en blijf thuis als je covid gerelateerde klachten hebt.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs/waar-coronatoegangsbewijs-verplicht

 

Lees meer »

Veelgestelde vragen

Nu we na lange tijd weer gaan starten krijgen we heel veel (dezelfde) vragen. Het beantwoorden kost heel veel tijd. Vandaar dit berichtje.

Het beheer van de ASE Banger website zit nu in overgangsfase. Dit gaan we vanaf volgende week zelf doen vandaar dat de site lang niet bijgewerkt is.

De racedag zal beginnen om 12:00 kassa’s gaan los vanaf ca 10:00 uur. Kom op tijd!!Qr codes scannen zal altijd beetje extra tijd kosten.er rijden ca 120 bangers en kleine 40 saloonstox.

Entree is 20,- voor iedereen vanaf 12 jaar. Rijders krijgen bandje vd organisatie. Er kan vooralsnog alleen contant betaald worden op het terrein.

De Jan de Vries-snackkarren staan er weer zoals normaliter. LET OP er is GEEN glaswerk rondom de baan toegestaan.

QR codes van het publiek worden bij hoofdingang gecontroleerd. Vrijwilligers en rijders (en hun auto’s) moeten door poort aan achterzijde nabij kartbaan naar binnen. Hier zal iemand van ASE hen opwachten ter controle. Hierover later meer! Rennerskwartier vanaf 8 uur toegankelijk. Eenmaal gescand en op het terrein is alles vrij toegankelijk en kan men net als voorheen zelf kaartje kopen aan de kassa.

Daglicentiesa €65,- dienen voor aanvang keuring betaald te zijn. Zorg voor gepast geld!

Overige data dit jaar zijn 23 oktober Blue Oyster en 18 december oliebollenrace. programma volgt.

QR codes (coronapas) kun je uploaden in corona check app op je telefoon wanneer je:
- Volledig gevaccineerd bent
- bewijs van besmetting hebt na goedgekeurde test (min 11 en max 180 dgn oud)
- in het bezit bent van negatief testbewijs van max 24 uur oud. (www.testenvoortoegang.nl)

Voor iedereen geldt; heb je COVID gerelateerde klachten, blijf dan thuis. Ook als je gevaccineerd bent!

Lees meer »

Race agenda 2021 ge-update

Nu we weer open gaan, zijn ook de overige datums bekend voor 2021:  

25 september : Season Opener ;  Bangers & SaloonStox

23 oktober: Blue Oyster ; Unl. Bangers, Stockcar F1

18 december: OliebollenRace ; Bangers

Lees meer »

25 september gaat Speedway Emmen weer open!!

Nu per 25 september de 1,5 mtr afstand en het maximum van 750 bezoekers eraf gaat mogen we na bijna 2 jaar wachten eindelijk weer een wedstrijddag organiseren.

Zoals elk evenement zijn we wel verplicht een Coronacheck te doen. Dat betekend dat alle bezoekers een Coronapas moeten tonen voor voordat ze richting de kassa’s/baan kunnen gaan. Dit gaat in de vorm van een geldige QRcode op je telefoon of bewijs op papier. (Dus alleen toegang voor mensen die volledig gevaccineerd zijn, een bewijs van immuniteit hebben of een negatieve testuitslag hebben die niet ouder is dan 24 uur.) Uiteraard blijft gelden dat wanneer je, ondanks een geldige coronapas, covid gerelateerde klachten hebt je gewoon thuisblijft ook wanneer je gevaccineerd bent.

Wij hadden uiteraard deze maatregelen liever ook niet gehad maar we zullen er streng op toezien omdat we ook graag in de toekomst wedstrijden willen organiseren. We vragen je wat vroeger te komen omdat er oponthoud kan ontstaan bij de controle.

We zullen daarom extra mensen inzetten om deze controle soepel te laten verlopen.

Nadat de QRcode gescand is kan er als vanouds per contant een kaartje gekocht worden bij de kassa. Dit kan niet online gedaan worden en er kan niet gepind worden. Reserveren is dan ook niet nodig. Nadat iedereen gescand is en een toegangsbandje heeft gekocht zal de dag gelukkig weer net zo zijn als alle jaren hiervoor.

Alle vaste klasses die op Emmen rijden hebben al wedstrijden gehad vandaar dat de Bangers de eer krijgen om de openingswedstrijd voor hun rekening te nemen.

De entreeprijs voor het publiek wordt verhoogd naar 20,-. Dit is helaas noodzakelijk omdat er de afgelopen veel kosten wel gewoon doorliepen maar er geen inkomsten zijn binnengekomen. Daarnaast is het zo dat sinds 2009 de entree prijs op 15 euro stond en dat dit door inflatie en stijgende kosten niet langer dekkend is.

We zijn blij dat er eindelijk weer actie zal zijn in de Arena.We hopen op jullie begrip en medewerking. Net zoals voor Corona doen we dit spelletje samen en hebben we iedereen nodig om deze hobby mogelijk te kunnen blijven maken! Organisatie, vrijwilligers, rijders, monteurs en publiek. Zonder van deze partijen is er geen Speedway Emmen. Daarom zijn. We zijn blij dat we er eindelijk weer als vanouds met z’n allen een mooi feestje van kunnen maken aankomende zaterdag! Wij hebben er in ieder geval zijn in. Wij hopen jullie ook!!

Lees meer »

Tot 1 september zeker geen wedstrijden.

Beste rijders, publiek en medewerkers,
helaas moeten we meedelen dat we samen met alle NAB aangesloten clubs het besluit hebben moeten nemen, dat zolang er geen versoepelingen optreden van de huidige corona-maatregelen, er zeker tot en met augustus 2020 geen races meer gehouden worden.
In augustus komt er meer nieuws.
Het is niet anders, maar gezondheid staat voor een ieder voorop.

Zie onderstaand bericht voor het volledige standpunt van de Nederlandse Autosportbond (NAB).

Corona-update

Eind juni is er in de persconferentie van de Rijksoverheid een update over de coronabeperkingen gegeven. We gaan met ingang van 1 juli met zijn allen van een intelligente lockdown naar 'ruimte met regels'. Dit is als een als een versoepeling ontvangen. Vervolgens hebben de verschillende veiligheidsregio’s deze ‘ruimte met regels’ vertaald in mogelijkheden voor onder andere sport, accommodaties en evenementen. Op basis van deze mogelijkheden heeft ook het NAB bestuur de mogelijkheden uitgediept.Na ampel beraad heeft de NAB in een breed overleg alle mogelijkheden van 'de ruimte met regels', ook wel genoemd als het 'nieuwe normaal', besproken en doorgenomen.

 

Het NAB bestuur wil allereerst alle credits geven aan de aangesloten clubs die ieder op hun eigen manier een mogelijkheid van een evenement op eigen terrein zorgvuldig onderzochten. Hierbij ondersteund door de verruiming die we gekregen hebben met ingang van 1 juli. Ieder was blij om na te kunnen denken over de mogelijkheden om tóch wedstrijden te kunnen organiseren. Ondanks de opgelegde beperkingen, de registraties, het hebben van vaste zitplekken en het max. aantal toegestane bezoekers hebben alle clubs bekeken of er ook échte mogelijkheden in zaten om op een veilige afstand van elkaar onze sport weer op te pakken.Het NAB bestuur weet uiteraard niet wat de toekomst ons gaat brengen in relatie tot corona.

 

Toch is de geboden ruimte momenteel zo dat geen van de aangesloten clubs mogelijkheden ziet om binnen de 1,5 meter wet een wedstrijd verantwoord, veilig en kostendekkend te organiseren. Hier, beste sportliefhebbers, wringt nu precies de schoen. De schoorsteen van een autocross / Speedway organisatie kan niet roken van een gering aantal deelnemers en bezoekers die binnen de limiet van het 'nieuwe normaal' geaccommodeerd kunnen worden. De kosten voor aanpassingen wegen bij lange na niet op tegen de beperkte baten. Ook wil het NAB bestuur voorkomen dat de aangesloten clubs toelating van deelnemers en/of bezoekers zouden moeten gaan weigeren.

 

Het duurt (helaas) nog even, maar zodra de 1,5 meter wordt losgelaten zijn we als NAB circuits weer klaar om onze sport voluit te faciliteren. Dit is een teleurstelling voor alle betrokken partijen, met name voor de aangesloten circuits en de deelnemers. Voor de deelnemers met een NAB jaarlicentie 2020 is er kleine pleister. De NAB jaarlicentie van 2020 kan in januari 2021 op aanvraag omgezet worden in een NAB jaarlicentie 2021 tegen enkel de administratiekosten.

Wanneer er in 2020 toch nog wedstrijden georganiseerd worden door de bij NAB aangesloten clubs die op de NAB wedstrijdkalender staan, zal het NAB bestuur met een passend nieuw aanbod komen geldig voor dat kwartaal. Rest ons als NAB ieder een fijne zomer toe te wensen. Wij hopen elkaar straks weer sportief te kunnen begroeten op één van de NAB aangesloten circuits in Nederland.

 

Namens het NAB bestuur,Douwe de Haan, voorzitter.

Lees meer »

Upgrade tijdens Corona crisis

De corona tijd is op Speedway Emmen nuttig besteed: de Stockcar & Banger Arena heeft weer een upgrade ondergaan.

Met grote dank aan de vrijwilligers van de F2 stockcarrijders club en teams, F1 stockcar teams en Roelof en de hele Banger familie.
De firma Bijslma met Pier op de kraan, Tjerk en Alie, Douwe en Wietske, Minne en Hilly
Allemaal super bedankt voor alle werkzaamheden. TOP!!!

Lees meer »

Ook geen trainingen tot 1 september.

Alhoewel er geen evenementen mogen plaatsvinden tot 1 september komen er toch nog vragen of er getraind mag worden.
Ook voor training geldt hetzelfde: GEEN mogelijkheid tot trainen op Speedway Emmen tot 1 september.

Lees meer »

Geen evenementen tot 1 september

 

Beste rijders, publiek en medewerkers.
Helaas komt voorlopig het race seizoen niet op gang door het Corona virus.
De regering heeft alle evenementen tot 1 september verboden, waar ook wij ons aan moeten houden.
Het is niet anders. Hoe het na 1 september gaat weet niemand.
Stay save and healthy.

 

 

 

 

Lees meer »