Home » Nieuws

Nieuw in Nederland: Shoot out F1 Stockcar

SHOOT-OUTS: Wie wint de zilveren spoiler.

 

Sinds de invoering van de zilveren spoiler werd deze gewonnen door de coureur met de meeste nationaal behaalde punten. In de stockcar F1 klasse was deze strijd tussen coureurs aanwezig, maar dit werd zelden zichtbaar gemaakt voor het grote publiek. Dankzij een initiatief van de BVSR, Coureurs en Promotors van de onverharde stockcar banen wordt dit voor dit seizoen anders aangepakt.

 

Vanaf zaterdag 14 april kunnen de coureurs in de Stockcar F1 klasse punten scoren voor het zilveren spoiler klassement. Dit klassement loopt van april tot aan augustus. De twaalf beste coureurs na (19) augustus plaatsen zich voor de shoot-outs. Deze shoot-out wedstrijden worden verreden over drie wedstrijden, met aansluitend de shoot-out finale.

 

In de vooraf geselecteerde wedstrijden kunnen coureurs in de heats punten verzamelen. De punten in de finale tellen dubbel. Nadat bekend is welke twaalf coureurs zich geplaatst hebben voor de shoot-outs, gaat voor deze twaalf coureurs de puntenstand weer op nul. In de drie shoot-out rondes zitten alleen deze coureurs nog in de race voor de zilveren spoiler, zij krijgen een aparte sticker op de spoiler. Deze laat zien dat alléén zij nog kans maken op de zilveren spoiler.

 

Op shoot-out finale dag worden de punten verdubbeld. Dit zorgt ervoor dat de wedstrijden tot op de laatste dag spannend zijn voor de coureurs en het publiek.

De coureur met de meeste punten over de drie shoutout plus shoutout finale wint de silverroof.

Naast de eer van het winnen van de zilveren spoiler, stellen de promotors een aantrekkelijke prijzenpot beschikbaar.

Agenda zilveren dak:
14 april: ASE Emmen
10 mei: FAC Blauwhuis
20 mei: ACON Sint Maarten
2 en 3 juni: ASE Emmen
30 juni: NAC Kollum
1 juli: FAC Blauwhuis
8 juli: ACON Sint Maarten
19 augustus: MAB Texel

SHOOT-OUTS:
2 september: FAC Blauwhuis
9 september: ACON Sint Maarten
24 september: ASE Emmen

SHOOT-OUT Final:
7 oktober: FAC Blauwhuis

Voor dit jaar worden zoveel mogelijk de regels uit Engeland toegepast. Aan het eind van het jaar evalueren we met de betrokken partijen of dit voor volgend jaar verbeterd kan worden. Ieder jaar vind de Shoot-Outs Finale plaats bij een andere Promotor.

Dit is een initiatief van de volgende promotors: MAB Texel, NAC Kollum, ACON Sint Maarten, ASE Emmen, FAC Blauwhuis.

Lees meer »

Zaterdag 14 april ook Saloon Stockcars aan de start

Qualifiers F1 Stockcar & Ronald Morien F2 Supercup

ASE (Speedway Emmen) organiseert op zaterdag 14 april haar tweede Stockcarwedstrijd van 2018. Aan de start komen o.a. de Formule 1 en 2 Stockcars, de F2 junioren en de SSCA Saloon Stockcars.

 

De zware Formule 1 Stockcars zullen gaan strijden voor de punten in hun 2e kwalificatiewedstrijd op sintel /shale voor de World Final dat in september plaatsvindt in het Engelse Skegness. Met het nodige bumperwerk zullen de snelle mannen en vrouwen een weg naar voren proberen te banen om zo een topklassering in handen te krijgen. Immers anders dan in andere vormen van autosport starten de snelste deelnemers achteraan.

Dit maakt deze vorm van autosport zo uniek en spectaculair.

 

Dit is ook het geval bij de ranke, door 2 liter Ford motoren aangedreven, Formule 2 stockcars. De kleinere broertjes van de F! stockcars zorgen weer voor veel strijd op de baan.

Zeker op de shale ondergrond is het een combinatie van snelheid, sturen en bumperwerk. Dat wil zeker niet altijd zeggen dat de snelste coureur de overwinning pakt, integendeel zelfs.

Vele wedstrijden uit het verleden hebben bewezen dat iedereen de mogelijkheid heeft om te winnen.

Op 14 april zullen de coureurs niet alleen strijden om baankampioenschapspunten maar ook om kwalificatie punten voor de inmiddels prestigieuze Ronald Morien F2 Stockcar Supercup.

 

Voor de coureurs in opleiding (jeugd van 12 tot 16 jaar) komen ook in actie en ook in “grote mannen auto’s”: Formule 2 stockcars. Zij vergaren in elke heat punten door een snelste rondetijd neer te zetten waardoor aan het eind van de dag een punt-beste naar voren komt.

Nadat ze de leeftijdsgrens van 16 jaar hebben bereikt hopen ze te kunnen doorstromen naar het echte werk. Vele rijders hebben dit reeds gedaan waarbij gelijk al ware talenten bijzitten.

 

Ook zal dit jaar een vervolg komen voor de succesvolle introductie van de Saloon Stockcars afgelopen seizoen. Zelfbouw auto’s met een Saloon-body eroverheen (bijvoorbeeld Ford Sierra). Deze klasse zal geheel naar het Engelse reglement rijden en ook nog rechts-om op de oval.

Deze 2-liter aangedreven auto’s zijn enorm populair in Engeland. Met hun starre chassis wordt er veel vuurwerk verwacht en dankzij dit Engelse reglement zal de uitwisseling tussen NL en de UK makkelijker zijn.

Deze Saloon Stockcars zullen door een goede samenwerking ook in actie komen op Raceway Venray en op het circuit van Ter Apel.

 

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcarracing van de bovenste plank.

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

De entree per dag is slechts € 15,– voor volwassenen. Kinderen tot 1.45m gratis entree.

De wedstrijden beginnen om 12:00u.

Lees meer »

Inschrijven voor de wedstrijd 14 april 2018

Alhoewel nog enkele wedstrijden te gaan zijn op diverse circuits kunnen de heren en dames coureurs zich reeds inschrijven voor de wedstrijd op zaterdag 14 april.

  • Formule 1 Stockcar
  • Formule 2 Stockcar
  • F2 Junioren

Schrijf je nu in Rijders Booking Formulier

Inschrijven kan tot de dinsdagavond 22:00u voor de geplande wedstrijd.

 

De Bangerstox, SSCA 2L Saloonstockcars en Saloonstox-rijders kunnen zich uitsluitend inschrijven via de site van: ASE Banger Racing

 

Nog even voor de duidelijkheid over vragen en informatie:
indien er vragen zijn, kijk eerste eens rond op de website van Speedway Emmen waar veel informatie te vinden is.
Ben je nog steeds niet geholpen mail dan naar info@speedwayemmen.nl

Vragen over Bangerracing, Banger- en saloonstox en Saloon Stockcars kunnen via het contact formulier op: http://www.asebangerracing.nl/contact.php

 

Lees meer »

Verslag van de wedstrijd op 24 maart 2018

Na een periodestop van 3 maanden kon het shale seizoen in Nederland weer geopend worden.
Met formule 1, Formule 2, F2 Junioren en Unlimited Bangers aan de start konden we terugkijken op een spectaculaire meeting.

In een deelnemersveld van 25 wagens moest in heat 1 #47 Danny van Wamelen al gelijk de strijd staken door mechanische problemen. Puntenkampioen #228 Jan Roelof Wijbenga reed een geweldige inhaalrace in de eerste paar ronden en lag halverwege de heat reeds op een 2e plek met voor zich #332 Nathalie Wekema en achter zich #32 Axel Nijs. Wekema kon de leiding niet houden en moest deze 3 ronden voor het eind overgeven aan Wijbenga.

Ook heat 2 werd door Wijbenga opgeëist en ook hier kon Nathalie Wekema haar voorsprong niet houden.
Danny van Wamelen had zijn mechanische problemen opgelost en reed gestaag naar een tweede plek maar de het aantal ronden waren te weinig voor hem om een goede strijd aan te gaan met met Wijbenga.
Ondanks het stuivertje wissel met #17 Bouwe Arjen Hiddinga kan Wekema haar 3e positie behouden.

#525 Nigel de Kock en #575 Yoren Winands bepaalden in eerste instantie de uitslag van heat 3 maar beide auto's werden afgekeurd waardoor Axel Nijs de overwinning in de schoot geworpen kreeg, voor van Wamelen en veteraan #22 Louw Wobbes.

 

Debuut van Nigel de Kock in de koningsklasse. (Foto PeWi)

Lees meer »

Zaterdag 24 maart Stockcar & Bangerracing

Spanning en sensatie op Speedway Emmen

Zaterdag 24 maart opent Speedway Emmen het shale seizoen Stockcar racen in Nederland.
Het stockcar racen op de shale / sintel ovals is de laatste jaren in populariteit bij zowel rijders als publiek flink toegenomen.
Ook de immens bezochte banger races kent zijn weerga niet.

Dit seizoen zullen als vanouds de Formule 1 Stockcar als de Formule 2 stockcar weer hun race seizoen hun opwachting doen in dop de oval. Ook de jeugd laat zich zien in de Formule 2 junioren.
De vorig jaar, volledig volgens Engels reglement , nieuwe Saloon Stockcar klasse krijgen hun vervolg. Het aantal rijders dat deelneemt aan de races stijgt snel.
De Banger organisatie heeft niets te klagen qua aantal inschrijvingen. Het zal een rariteit zijn als er minder dan 100 rijders zich inschrijven voor de spectaculaire klassen. De Bangerstox zullen dit seizoen ook weer meestrijden.

De kalender telt dit jaar 11 wedstrijddagen waaronder 3 weekenden.
Tijdens de wedstrijd van 24 maart zullen naast de F1-, F2-stockcars en de junioren ook de Unlimited Bangers aan de start verschijnen.

Deze wedstrijd staat al gelijk in het teken van de eerste World Qualifier voor de Formule 1 stockcars. Deze qualifier zal meetellen voor de punten om een startbewijs te verkrijgen voor de World Final die in september in het Engelse Skegness verreden wordt.

De Formule 2 klasse heeft weer enkele rijders erbij gekregen die doorgestroomd zijn vanuit de F2 Junioren. Deze rijders mogen nu hun opgebouwde ervaring tonen aan bijvoorbeeld 2-voudig Wereldkampioen Wim Peeters en Baankampioen Michael Schutter.

Tevens wordt in deze ranke F2 klasse de eerste qualifier verreden voor de Ronald Morien F2 Stockcar Super Cup waarvan de finale op 1 september op dit circuit verrreden wordt.


En hoewel er bij deze junioren van 12 tot 16 jaar er dus een aantal zijn doorgegroeid, komt er steeds weer nieuwe aanwas bij. De jongens en meisjes bouwen ervaring op om later de grote overstap te maken als ze hun 17e levensjaar bereikt hebben.

De Unlimited banger klasse zorgt altijd voor sensatie. Crashes zijn de hoofdmoot echter in de finale is het overleven om als eerste je rondes vol te maken. De inschrijvingen voor deze klasse zijn.

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plank.
Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.
Alle informatie staat op de website en tevens op Facebook en Twitter.

Hou dus de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.
See you in Emmen
ASE

DSC04021-X2.jpg

F2 Stockcar rijder Rick de graaf in actie (Foto PeWi)

Lees meer »

Huldiging baankampioenen tijdens de Racing Expo Leeuwarden

Tijdens de Racing Expo die op 3 en 4 maart gehouden wordt in de WTC Expo te Leeuwarden, zullen de baankampioenen 2017 van Speedway Emmen voor duizenden mensen gehuldigd worden in de Live Arena.

Dit zal op de zondag plaatsvinden tussen 13:00u en 16:00u.

Alvorens zullen deze rijders een ereronde in de arena rijden.

De kampioensauto's zullen in het midden van de arena op een podium komen te staan.

 

Alhoewel de baankampioenen een jaarlicentie gewonnen hebben zullen zie de nieuwe licentie via de officiële weg op www.speedwayemmen.nl aan moeten vragen.

Zij krijgen het bedrag terug bovenop de prijs die ze al verdiend hadden.

 

F1 Stockcar

69           Cor Meyer

422         Marten Bijlsma

699         Jan Kuin

 

 

F2 Stockcar

129         Michael Schutter

281         Daniel van Spijker

124         Wim Peeters

 

 

F2 Junioren

129         Tjalle Greidanus 

525         Nigel de Kock

78           Jorrit van der Wal

 

https://racing-expo.nl/

Lees meer »

Data 2018 kampioenschappen 2L Saloon Stockcar

De 2L Saloon Stockcar Organisatie heeft de data van de kampioenschappen 2018 bekend gemaakt:

07/08-04-2018 Nutts Corner: Irish Open Championship
06-05-2018 St Day: English Championship
18/19-05-2018 Taunton: European Championship
02/03-06-2018 Cowdenbeath National Championship
23/24-06-2018 Mildenhall: British Championship
14/15-07-2018 Skegness: UK Open Championship
18-08-2018 Kings Lynn: World final
01/02-09-2018 Cowdenbeath ORC Championship
20/21-10-2018 Emmen: World of Shale Championship

 

DSC09591.jpg

Lees meer »

De baankampioenen 2017 F1 & F2 Stockcar en Junioren

De baankampioenen 2017 in de F1 Stockcar, F2 Stockcar en de F2 Junioren.
Iedereen van harte gefeliciteerd en alle coureurs heel hartelijk bedankt voor jullie deelname.

(Alle foto's zijn gemaakt door JM3 Photo's)

Baankampioenschap 2017 F1 Stockcar
69 Cor Meijer
422 Marten Bijlsma
699 Jan Kuin

f169-1.jpg

f1422-2.jpgf1699-2-2.jpg

Baankampioenschap 2017 F2 Stockcar
129 Michael Schutter
281 Daniel van Spijker
1 Wim Peeters

F2129.jpg

F2281.jpgf2124.jpg

Baankampioenschap 2017 F2 Junior
129 Tjalle Greidanus
525 Nigel de Kock
78 Jorrit van der Wal

jnr129.jpg

jnr525.jpgjnr78-1.jpg

Lees meer »

Verslag wedstrijd zaterdag 21 oktober 2017

Deze dag moest het baankampioenschap in de Formule 1 Stockcars beslist worden.
Er waren nog 5 kanshebbers, #69 Cor Meijer had voor de wedstrijd de meeste punten met een voorsprong van 7 punten op 2-voudig baankampioen #47 Danny van Wamelen. #699 Jan Kuin volgde samen met #422 Marten Bijlsma op de voet terwijl #228 Jan Roelof Wijbenga met een paar goede klasseringen ook nog de titel voor zich kon opeisen.

Het was nat en heat 1 werd een bruine bende. Nummers waren niet meer te zien echter het transpondersysteem verraadde dat Cor Meijer deze heat won gevolgd door #64 Richard Talsma en Danny van Wamelen. De overige 3 kanshebbers voor het baankampioenschap reden zich ook in de punten.

In heat 2 was de baan al een stuk beter echter bij de startopstelling was geen Danny van Wamelen. Door een defecte waterpomp kon hij niet meestrijden. Cor Meijer baande zich gelijk een weg naar plek 1 in de derde ronde maar moest deze in de slotfase afgeven aan de laatste tijd zeer sterk rijdende #67 Marco Kandt. Jan Roelof Wijbenga en Marten Bijlsma volgden op plek 3 en 4.

In heat 3 kwam er een gele vlag situatie na 2 ronden waarbij ook leider in de punten Cor Meijer was betrokken. Inmiddels was van Wamelen al naar voren gereden. Zou dit dan de laatste strohalm zijn om er een hattrick van te maken?
Nee, hoe groot kan de pechduivel zijn. Het water lekte uit de radiateur; einde wedstrijd en einde ook de kansen op het kampioenschap.
Zo ook voor Wijbenga, hij viel uit na deze gele vlag situatie.
Nu hadden alleen nog Bijlsma en Kuin enige kans op het baankampioenschap. Maar dan moesten ze EN deze heat EN de finale hoog eindigen waarbij ook nog Meijer in beide races moest uitvallen of achteraan eindigen.


Doordat Meijer als 10e over de streep kwam was de beker in de pocket en was de finale nog maar een formaliteit.
Maco Kandt won ook deze heat gevold door #345 Boy Tesselaar. #173 Jelle Hiemstra was de meest constante rijder deze heat. Van begin tot eind kwam hij elke ronde als 3e over de meet.

heat3.jpg

Deze gele vlag situatie in heat 3 gaf uiteindelijk de beslissing in het baankampioenschap. (Foto JM3 Photos)

 

Zoals gezegd was de finale een formaliteit voor Meijer maar ook deze wedstrijd sloot hij als heer en meester af met een zege. Kandt was runner-up en de als sterk rijdende dame #332 Nathalie Wekema volgde op de derde plek.

Als afsluiter werd er nog een Grand National verreden die door Nathalie gewonnen werd en waarbij alweer Marco Kandt 2e werd. Richard Talsma volgde op de derde plek.

In het nationaal puntensysteem heeft Jan Roelof Wijbenga de meeste punten behaald dit jaar en mag het komend seizoen met het zilveren dak rijden.

69-67.jpg

De titel voor #69 Cor Meijer is binnen. (Foto JM3 Photos)

 

Uitslagen zaterdag 21 oktober 2017

Formule 1 Stockcar
Heat 1: 69-64-47-55-173-228-699-345-422-440
Heat 2: 67-69-228-422-111-32-440-38-332-699
Heat 3: 67-345-173-64-55-422-38-111-699-69
Finale: 69-67-332-173-228-64-440-422-699-38
Grand National: 332-67-64-228-69-55-173-699-345

Baankampioenschap F1 Stockcar: 69-422-699-47-228-38-345-67-161-440

FB_IMG_1508621114911.jpg

Hoe trots kan een vader zijn. (Foto JM3 Photos)

Lees meer »

21 oktober seizoenafsluiter Formule 1 stockcar 2017

Unlimited Bangers strijden om de Blue Oyster Trophy

Zaterdag 21 oktober zullen op Speedway Emmen de Unlimited Banger coureurs wederom gaan strijden om de jaarlijks terugkerende felbegeerde Blue Oyster Trophy.

In de Formule 1 stockcar klasse worden de laatste punten voor het baankampioenschap verreden.

Om deel te kunnen nemen voor deze Main Race moeten de coureurs zich eerst kwalificeren via heats en / of consolation (herkansing) race. De afgelopen jaren hebben al bewezen dat de coureurs voor deze meeting hun beste wagens van stal halen, de mooiste beschilderingen erop zetten, en bovenal met de beste instelling die er is, er vol tegenaan gaan!

Bangerraces zijn races met (oude) auto’s , waarbij de eerste coureur die over Start/ Finish komt de winnaar is, maar als uitzondering op de meeste Autocross/Speedway klassen is (bijna) alles toegestaan om de concurrentie uit te schakelen. Elkaar de muur indrukken op volle snelheid, op volle snelheid achterin in een stilstaande auto rijden zijn een paar van de voorbeelden van deze spectaculaire klasse, die je zelf met eigen ogen gezien moet hebben om het te kunnen geloven.

Het merendeel van de auto’s bestaat uit Volvo en Ford Granada echter Jaguars zijn ook niet onbekend bij het Banger Racen.

Ook enkele aparte en klassieke auto’s zullen aan de start verschijnen.

De deelnemerslijst zegt al genoeg. Een internationaal veld van 125 rijders heeft zich reeds ingeschreven. Niet alleen uit Nederland dus. Maar ook deelnemers uit Belgie, Duitsland en zelfs een aantal rijders vanuit de overkant van de het kanaal.

De praktijk wijst uit dat er laatste week nog meer inschrijvingen zullen volgen.

Naast de Unlimited Bangers komen de Formule 1 Stockcar coureurs nog eenmaal dit jaar aan bod.

Op 21 oktober wordt het baankampioenschap in deze klasse beslist. 5 rijders staan zo dicht met de punten bij elkaar dat pas tijdens de finale van deze dag de beslissing valt wie baankampioen wordt van 2017.

De uit Pijnacker afkomstige #47 Danny van Wamelen wil een vervolg geven aan zijn kampioenschap van 2015 en 2016, maar staat op dit moment als tweede in de lijst achter #69 Cor Meyer die gebrand is op deze titel. De verrassing van het jaar, #699 Jan Kuin, staat nu derde in het klassement. Met een paar goede finishes voor hem en pech van zijn concurrentie kan hij het nog naar zijn hand zetten.

#422 Marten Bijlsma en #228 Jan Roelof Wijbenga kunnen nog roet in het eten van de 3 koplopers gooien. Zoals gezegd alle vijf de rijders hebben nog kans.

 

De opkomst van de Saloon Stockcars dit jaar is een groot succes. Alhoewel de Engelse rijders tijdens de World of Shale de dienst uit maakten gaan onze eigen rijders zich steeds meer op hun gemak voelen in deze spectaculaire klasse. 

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plank. Crashes gegarandeerd!

 

22090178_518843718464581_4000036256760341101_n.jpg

Lees meer »

Verslag van de wedstrijden op 30 september en 1 oktober 2017

De weersomstandigheden waren zo erg dat de organisatie samen met de Formule 1 stockcar rijders besloten om de zaterdag niet te rijden.
De Saloon Stockcars kwamen wel in actie en en dit was een echt Engels onderonsje als je de uitslagen ziet.
Op de zondag werd er voor het eerst de World of Shale Saloon Stockcars verreden. Tijdens de voorstellingsronde begon de auto van de huidige wereldkampioen UK306 Daniel Parker ernstig te roken en moest zich terug trekken voor deze wedstrijd.
UK499 nam gelijk de leiding met UK349 Michael Allard in de achtervolging. In ronde 5 wisselden ze even van positie maar Aldous nam de kop weer terug. Allard bleef volgen en zag zijn kans schoon in ronde 22 en nam de leiding over. In de laatste ronde kwam Aldous nog in de buurt maar door een foutje was kans voor een overwinning voor hem weg. Michael Allard won de World of Shale voor David Aldous en op plaats drie (met een ronde achterstand!) UK304 Martyn Parker.

DSC08288-X2.jpg

De Saloon Stockcars op zaterdag (Foto PeWi)


De Formule 1 stockcars openden deze zondag de wedstrijd. Zij kregen de kans om de baan in goede conditie te rijden. In deze eerste heat was het 575 Yorin Winands die lange tijd de koppositie bezat maar moest deze afgeven aan de uiteindelijke winnaar #67 Marco Kandt met als tweede #173 Jelle Hiemsta.
De baan werd in de loop van de dag beter begaanbaar en met een ruime voorsprong op #69 Cor Meijer en #228 Jan Roelof Wijbenga won #195 Harmen Zwerver de 2e heat. Heat 3 was een witdakker feestje. Winands reed een "flag to flag" wedstrijd terwijl #726 Frank Kramer de tweede plek voor zich opeiste en #40 Mark Tesselaar het trio completeerde.
Nadat een mooi gevecht tussen Winands en Kramer in het voordeel van Winands beslist werd in heat 4 was het alweer Marco Kandt die de eerste plek overnam en niet meer afstond.

22228448_737285306469006_9180033020025975630_n.jpg

C#69 Cor Meijer Gouden Helm winnaar Formule 1 stockcar 2017 (Foto JM3 Photos)

Nadat de punten over het gehele seizoen geteld waren was de startopstelling gereed. Pole was voor #47 Danny van Wamelen met naast zich Cor Meijer. Op de tweede rij stonden #422 Jelle Bijlsma en de smaakmaker van het WK in Engeland #699 Jan Kuin.
Na de start moest van Wamelen gelijk zijn koppositie afstaan aan Wijbenga maar de aanstormende Cor Meijer was de leiding over te nemen. Bijlsma vie al gauw terug terwijl van Wamelen zich weer had teruggevochten naar de podiumplekken. Echter technische problemen zorgden ervoor dat hij halverwege de wedstrijd uitviel.
Ondertussen was Wijbenga opo jacht naar de leider in de wedstrijd maar Meijer stond de "Gouden Helm" niet mee af. Als derde was Marco Kandt die over de finish kwam. 

Bij de Formule 2 stockcars werden nog 3 heats verreden alvorens er hier de Gouden Helm finale verreden werd.
Kesselnaar #224 kon zijn geluk niet op door de eerste heat op zijn naam te zetten waarbij #47 Patrick Tersteeg en tweevoudig wereldkampioen #1 Wim Peeters de plaatsen 2 en 3 bezetten.
Heat 2 werd een overwinning voor de ook al succesvolle formule 1 stockcarrijder #197 Jordy Lemmens. Deze in Belgie wondende coureur komt ook uit voor het Pepels Racing Team. Het was ook maar een fractie voor #512 Guus Hermkens anders had de overwinning naar zich toegetrokken. #281 Daniel van Spijker finishte als derde. Door gestaag een weg naar voren te banen eiste #611 Durk Pietersma heat 3 voor zich op gevolgd door de F2 Stockcar Supercup winnaar #30 Toon Schut en #186 Ricardo Smidt.

Na de voorstellingsronde kon de finale voor de Gouden Helm in de Formule 2 stockcar beginnen. Met #129 Michael Schutter en Peeter voorop leidden zij de 2 opwarmrondes voor Smidt en #141 Richard Falkena.
Na de groene vlag streden Schutter en Peeters in een fair gevecht om plek 1. Na 6 ronden nam Peeters de kop over van Schutter maar deze pakte hem op zijn beurt weer terug. Ondertussen was van Spijker opgeklommen naar plek 3. Peeters kon zijn positie niet vasthouden en Spijker ging op jacht naar de 129. Een gele vlag situatie zorgde voor nog meer spanning. Tegen het einde van de wedstrijd was het toch Spijker die de leiding overnam maar Schutter vocht zich terug en won de Gouden Helm 2017 voor Formule 2 stockcars voor Spijker en Peeters.

22140763_531895120487289_6030079954500686103_n.jpg

De uiteindelijke winner Gouden Helm in de Formule 2 stockcar #129 Michael Schutter (Photo JM3 Photos)

De Junioren streden ook dit maal weer om de snelste rondetijden. In het dagklassement was het #78 Jorit van der Wal die de meeste punten pakte.

Uitslagen zaterdag 30 september 2017

SSCA Saloon Stockcar:
Heat 1: UK499-UK349-UK304-UK730-UK448-16-868-307-339-400
Heat 2: UK499-UK730-UK733-UK448-16-UK420-868-UK304-297-NOF
Heat 3: UK499-UK304-UK730-UK420-417-307-868-NOF
Finale: UK304-UK349-417-NOF

Uitslagen zondag 1 oktober 2017

Formule 1 Stockcar
Heat 1: 67-173-575-38-212-332-345-84-151-215
Heat 2: 195-69-228-215-40-267-210-345-699-410
Heat 3: 575-726-40-47-69-67-228-UK215-422-215
Heat 4: 67-575-410-69-422-726-76-UK215-47-295
Gouden Helm: 69-228-67-84-699-295-332-422-726-388

Formule 2 Stockcar
Heat 1: 224-47-1-126-30-191-291-197-21-159
Heat 2: 197-512-281-118-47-141-191-186-126-291
Heat 3: 611-30-186-281-335-129-929-236-118-799
Gouden Helm: 129-281-1-30-126-47-611-141-12-103

Formule 2 Junioren (snelste rondetijden)
Heat 1: 49-129-78-74-246-161-174-710-27-228
Heat 2: 525-129-78-161-710-74-174-228-625-NOF
Finale: 525-78-74-710-161-27-174-880-228-625

SSCA Saloon Stockcar:
World of Shale: UK349-UK499-UK304-UK733-UK730-32-400-UK420-321-307
All Comers 1: UK499-UK420-32-UK304-UK730-231-400-417-307
All Comers 2: UK420-231-321-UK730-417-UK499-UK448-UK304-32-16

22154677_1377094415741184_669009121573433094_n.jpg

Mooi bruin is niet lelijk (Foto JM3 Photos)

Lees meer »