Season Opener 2023 Wat een dag!!

De hele week hadden we geluk met het weer en de buien. De voor zaterdag voorspelde mm ’s waren voor 8 uur ’s ochtends al gevallen maar helaas hadden de weergoden nog meer voor ons in petto. Gedurende de ochtend bleven de buitjes komen. Het zag er naar uit dat het ’s middags beter zou worden na de eerste glibberige heats knapte de baan zienderogen op. 2 buien in de middag zorgden ervoor dat onze vrijwilligers forse een strijd moesten voeren om de baan berijdbaar te houden. Na de laatste bui om een uur of 4 zou het droog blijven en knapte de baan en daarmee ook de races op. Wel zullen we een aantal weken werk (en goed weer) nodig hebben om de baan weer laag voor laag op te bouwen. De geplande trainingsdag voor de Stockcars zal daarom verplaatst worden naar een later moment.

In alle klassen kwam er een supermooi startveld aan de start. Veel aparte en prachtige beschilderde auto’s bij de bangers maar ook vele nieuw gesignde en opgebouwde glimmende stockcars. Super om te zien!

De nieuwe vlagsignalen bij de F1’s zijn goed opgevolgd door de rijders en ook de starts verliepen super met mooie stockcarfinales en een paar mooie bangerheats als hoogtepunten. Uiteindelijk kunnen we in alle klassen terugkijken op een geslaagde dag met mooie en sportieve races zonder veel gekkigheid. Veel dingen goed maar ook hebben we een aantal aandachtpuntjes voor onszelf, waar we voor de volgende keer extra aandacht aan zullen besteden. (o.a de pitsindeling)

Het andere toiletgebouw en de nwe parkeerplaats zijn in gebruik genomen. Hopelijk heeft de aannemer hem voor de volgende racedag helemaal afgewerkt zodat er veel auto’s een stuk dichter bij de baan kunnen parkeren.

Tot slot, en ik weet we zeggen het vaker maar is niet minder gemeend: We willen we alle rijders, monteurs en maar ook het publiek en pers enorm bedanken dat ze in grote getale zijn op komen dagen ondanks de weersvoorspellingen. We hebben samen met onze vrijwilligers van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat (en enkele al vele dagen ervoor) onze stinkende best gedaan om er het beste van te maken. Extra dank gaat dan uit onze baanofficials die zich de hele dag onder blubber hebben laten spitten om “de rest van ons” een zo goed mogelijk racedag te kunnen voorzien! Hartelijk Dank allemaal!

Hoewel we een uitdaging niet uit de weg gaan, hebben we voorlopig wel genoeg gehad van de enorme extra uitdagingen die op een natte dag op ons pad komen en hopen we (en waarschijnlijk jullie ook) dat we nu wel genoeg regen hebben gehad voor de rest van het jaar! Tot de volgende!