Inschrijving trainingsdagen Speedway Emmen 9 en 10 maart open!

Planning zaterdag 9 maart:
Bangerklassen (unl, fwd, limited, micro, saloonstox en evt rodeo)
evt aangevuld met F1s

Planning zondag 10 maart:
Stockcarklassen (f1, en f2 senioren en f2 junioren.)

Aanvang ca 9:30 uur einde ca 15:00 uur.

Max 50 auto's per dag.
kosten 50,- per auto

De planning is voorlopig. Afhankelijk van de animo (en het weer) kan het echter zijn dat we het uiteindelijk toch wat anders in gaan delen dan we nu van plan zijn.

Om je in te schrijven klik je op de onderstaande link.
https://bit.ly/49vCylT

Inschrijving F1 Stockcars voor de Blue oyster Trophy is geopend!!!

21 oktober a.s.
3 heats en finale tellen mee voor: WOD1 en baankampioenschap teven is deze dag de Shootoutfinale voor het Zilveren dak.

EXTRA: Blue Oyster eindejaarsrace onder kunstlicht: 20 ronden max 34 auto's: € 2500 extra prijzengeld voor deze heat  & wisselbeker (zie info hieronder)
Opgeven kan HIER
 


Stockcars nieuws:

Extra €2500,- Eindejaarsrace bij The Blue Oyster Trophy 21 oktober !!

Over 3 weken vindt op Speedway Emmen de laatste racedag van het Stockcar F1 Dirt seizoen plaats. Deze racedag staat in het teken van de Shootoutfinale, de eerste kwalificatiewedstrijd voor de World of Dirt 2024 en uiteraard het baankampioenschap.

De Blue Oyster is bij de bangers in de loop der jaren o.a. door het grote aantal aparte auto’s, en de prijzenpot uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse wedstrijddagen die we hebben, zowel qua deelname als qua publiek. De F1s zijn vanaf dag 1 onderdeel van deze speciale dag. Graag willen we de inbreng van de F1s nog verder vergroten en zo speelden we al langer met het idee iets met een eindejaarsrace te doen.

Na overleg met diverse partijen hebben we een format bedacht in het verlengde van de Blue Oyster Trophy. Een mooie prijzenpot en loting voor je startpositie. Deze Blue Oyster Eindejaarsrace zal plaatsvinden als een van de laatste races van de dag dus onder kunstlicht en starten achter de pacecar.

De dag zal beginnen met een voorstellingsronde voor alle klassen. Voor de stockcars wordt er een normaal dagprogramma afgewerkt met 3 heats en een finale. Deze tellen mee voor zowel de World of Dirt, de Shootoutfinale en het baankampioenschap. Na de finale volgt er dus nog de Blue Oyster Eindejaarsrace. Deze laatste extra race over 20 ronden, telt nergens voor mee maar is vooral voor de fun, als afsluiter van het dirt seizoen, onder het kunstlicht met een extra prijzenpot van €2500,- en bijbehorende wisselbeker. Max 34 auto’s. Bij meer als 34 dan beste 34 (vd aanwezige rijders) uit baankampioenschap.

Zoals we aan het begin van het jaar beloofd hebben krijgen de f1 coureurs die 4 of 5 racedagen met hun F1 aan de start ook nog eens €100,- startgeld en entreebandjes. (4x 100 en 2 bandjes, 5x 100 en 4 bandjes).

De inschrijving zal maandag 2 oktober om 12:00 uur openen. Let op! i.v.m. het drukke programma op de dag, sluit de inschrijving dinsdagavond 17 oktober om 23:59 uur zodat we e.e.a. goed kunnen voorbereiden.

We hebben er alvast zin in, we hopen jullie ook!

Season Opener 2023 Wat een dag!!

De hele week hadden we geluk met het weer en de buien. De voor zaterdag voorspelde mm ’s waren voor 8 uur ’s ochtends al gevallen maar helaas hadden de weergoden nog meer voor ons in petto. Gedurende de ochtend bleven de buitjes komen. Het zag er naar uit dat het ’s middags beter zou worden na de eerste glibberige heats knapte de baan zienderogen op. 2 buien in de middag zorgden ervoor dat onze vrijwilligers forse een strijd moesten voeren om de baan berijdbaar te houden. Na de laatste bui om een uur of 4 zou het droog blijven en knapte de baan en daarmee ook de races op. Wel zullen we een aantal weken werk (en goed weer) nodig hebben om de baan weer laag voor laag op te bouwen. De geplande trainingsdag voor de Stockcars zal daarom verplaatst worden naar een later moment.

In alle klassen kwam er een supermooi startveld aan de start. Veel aparte en prachtige beschilderde auto’s bij de bangers maar ook vele nieuw gesignde en opgebouwde glimmende stockcars. Super om te zien!

De nieuwe vlagsignalen bij de F1’s zijn goed opgevolgd door de rijders en ook de starts verliepen super met mooie stockcarfinales en een paar mooie bangerheats als hoogtepunten. Uiteindelijk kunnen we in alle klassen terugkijken op een geslaagde dag met mooie en sportieve races zonder veel gekkigheid. Veel dingen goed maar ook hebben we een aantal aandachtpuntjes voor onszelf, waar we voor de volgende keer extra aandacht aan zullen besteden. (o.a de pitsindeling)

Het andere toiletgebouw en de nwe parkeerplaats zijn in gebruik genomen. Hopelijk heeft de aannemer hem voor de volgende racedag helemaal afgewerkt zodat er veel auto’s een stuk dichter bij de baan kunnen parkeren.

Tot slot, en ik weet we zeggen het vaker maar is niet minder gemeend: We willen we alle rijders, monteurs en maar ook het publiek en pers enorm bedanken dat ze in grote getale zijn op komen dagen ondanks de weersvoorspellingen. We hebben samen met onze vrijwilligers van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat (en enkele al vele dagen ervoor) onze stinkende best gedaan om er het beste van te maken. Extra dank gaat dan uit onze baanofficials die zich de hele dag onder blubber hebben laten spitten om “de rest van ons” een zo goed mogelijk racedag te kunnen voorzien! Hartelijk Dank allemaal!

Hoewel we een uitdaging niet uit de weg gaan, hebben we voorlopig wel genoeg gehad van de enorme extra uitdagingen die op een natte dag op ons pad komen en hopen we (en waarschijnlijk jullie ook) dat we nu wel genoeg regen hebben gehad voor de rest van het jaar! Tot de volgende!