Aankondiging wedstrijd 17 september

Zaterdag 17 september Stockcar & Banger racing

Finale Ronald Morien Formule 2 Stockcar Supercup

Op 17 september worden weer Stockcar en Bangerraces georganiseerd door ASE (Speedway Emmen) in de Stockcar & Banger Arena. Aan de start komen de Formule 1 en 2 Stockcars, de F2 junioren en Micro- & Van-Bangers.

Hoogtepunt van deze dag is de Finale van de F2 Stockcar Supercup.

Het concept van deze cup is in 2010 door enkele enthousiastelingen ontwikkeld om het Formule 2 Stockcar Racen op Shale ondergrond tot een hoger level te tillen. En niet zonder resultaat.

Deze prestigieuze cup wordt ook in Engeland, de bakermat van het stock car racen, als een officiele wedstrijd bestempeld.

De laatste jaren is het aantal deelnemers in deze snelle race klasse enorm gegroeid. Ook hieraan bijgedragen heeft de oprichting van de F2 junioren, de jeugdklasse voor rijders vanaf 12 jaar. Hierdoor is de overstap naar het volwassen spektakel gemakkelijker geworden.

Na een aantal kwalificatie wedstrijden zijn de punten geteld voor de startopstelling van de finale die dus zaterdag 17 september verreden wordt. Inmiddels zijn er ook Engelse rijders die al ingeschreven zijn.

Meer informatie op www.f2stockcarsupercup.nl

Naast de ranke 4-cilinder F2 stockcars komt ook het grote werk aan de start. De V8 aangedreven Formule 1 stockcars. In het eerste weekend van september werd de World Final in het Engelse Coventry stadion verreden waarbij Frankie Wainman zijn derde wereldtitel won. Beste Nederlander in deze race was de in Assendelft wonende ervaren rijder Ron Kroonder.

Een 80-tal Nederlandse rijders waren afgereisd naar de UK waarmee het laat zien dat het shale stock car racen enorm populair is in ons eigen land.

 DSC08704-1.jpg

De F2 Stockcars gaan strijden voor de Ronald Morien Super Cup. (foto PeWi)

Ook het Banger geweld komt deze zaterdag aan de start met onder meer Vans / busjes. Het is de tweede keer dat dat dit soort bangers op Speedway Emmen aan de start komen.

Van minibusjes tot grote campers zullen hun opwachting doen om met een groot startveld op de 400 meter lange oval hun rondjes te draaien. Elkaar eruit duwen om je positie te verbeteren behoort tot een regel en de crashes zijn dan ook van hoog niveau. Alle hulde aan de ASE Banger organisatie die dit weer mogelijk maakt.

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcarracing van de bovenste plank.

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

De entree per dag is slechts € 15,– voor volwassenen. Kinderen tot 1.45m gratis entree.

De wedstrijden beginnen om 12:00u.

 Hou de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.

See you in Emmen

ASE


«   »