Aankondiging Gouden Helm Trophy 1 oktober 2016

1 Oktober Gouden Helm Formule 1 & 2 Stockcar
De traditionele Gouden Helm Trofee voor Formule 1 Stockcars vindt op zaterdag 1 oktober plaats op Speedway Emmen. Tevens zal voor de eerste keer deze Trofee ook in de Formule 2 stockcars verreden worden.
Met een te winnen prijzengeld en een grote trofee zullen de rijders er alles aan doen om de overwinning op te strijken.
 
Dit is alweer het zevende jaar dat deze race voor de koningsklasse op Speedway Emmen wordt verreden. In 2010 is dit begonnen als een uitdaging maar is inmiddels traditioneel geworden. Alle 6 de wedstrijden zijn door verschillende coureurs op hun naam gezet.
Wie zal dit jaar de titel binnenhalen: zal het een van de toppers uit het klassement zijn of zal een outsider als verrassende winnaar over de meet komen.
Alle opties staan open in deze spectaculaire vorm van autosport, waarbij in 25 ronden deze 1300 kg wegende bolides met hun V8 motoren middels snelheid en gebruik van de bumper een weg naar voren banen.
 
Winnaars Gouden Helm Formule 1 Stockcar afgelopen jaren:
2010: Fred Hink
2011: Jessy de Bruin
2012: Jan Roelof Wijbenga
2013: Danny van Wamelen
2014: Marten Bijlsma
2015: Koen Maris
 
JandeVrieslogo-1.jpg  AmericanRacerlogo.jpg
 
Naast de grote bolides zullen de ranke Formule 2 stockcars voor het eerst om deze titel strijden. De punten die het gehele seizoen zijn behaald (zo ook in de Formule 1) bepalen tevens hun startplek in deze Gouden Helm finale.
 
Voor de F1 stockcar klasse stelt Jan de Vries Catering prijzengeld beschikbaar en zal iedere winnaar van zowel de heats als de finale een American Racer band krijgen van de Nederlandse importeur Daniel Bonne.
Voor de Formule 2 kunnen zich nog sponsors aanmelden.
 
F2Emmen1.jpg
F2 Stockcars in actie (Foto: JM3Photos)
 
Verder zal de jeugd met hun F2 junior stockcars aan de start verschijnen om hun snelste rondjes te draaien. Ook zullen de Bangerstox en de ASE Saloonstox hun opwachting maken.
We verwelkomen u op zaterdag 3 oktober in de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerstox racing van de bovenste plank tijdens de races van ASE waarbij de Gouden Helm titel centraal staat.
De wedstrijden zullen aanvangen om 12:00u
Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.
 
Hou de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.
See you in Emmen
ASE
 
www.speedwayemmen.nl
http://www.asebangerracing.nl/

«   »