Aankondiging Blue Oyster / F1 Stockcar 22 oktober 2016

Seizoenafsluiter Formule 1 stockcar 2016

Unlimited Bangers strijden om de Blue Oyster Trophy

Zaterdag 22 oktober zullen op Speedway Emmen de Unlimited Banger coureurs wederom gaan strijden om de jaarlijks terugkerende felbegeerde Blue Oyster Trophy. In de Formule 1 stockcar klasse worden de laatste punten voor het baankampioensschap verreden. 

Om deel te kunnen nemen voor deze Main Race moeten de coureurs zich eerst kwalificeren via heats en / of consolation (herkansing) race. De afgelopen jaren hebben al bewezen dat de coureurs voor deze meeting hun beste wagens van stal halen, de mooiste beschilderingen erop zetten, en bovenal met de beste instelling die er is, er vol tegenaan gaan! 

Bangerraces zijn races met (oude) auto’s , waarbij de eerste coureur die over Start/ Finish komt de winnaar is, maar als uitzondering op de meeste Autocross/Speedway klassen is (bijna) alles toegestaan om de concurrentie uit te schakelen. Elkaar de muur indrukken op volle snelheid, op volle snelheid achterin in een stilstaande auto rijden zijn een paar van de voorbeelden van deze spectaculaire klasse, die je zelf met eigen ogen gezien moet hebben om het te kunnen geloven.

Het merendeel van de auto’s bestaat uit Volvo en Ford Granada echter Jaguars zijn ook niet onbekend bij het Banger Racen. Ook enkele aparte en klassieke auto’s zullen aan de start verschijnen. De deelnemerslijst zegt al genoeg. Een internationaal veld van 120 rijders hebben zich reeds ingeschreven. Niet alleen uit Nederland dus. Maar ook deelnemers uit Belgie, Duitsland en zelfs een aantal rijders uit Engeland en Ierland. De praktijk wijst uit dat er laatste week nog meer inschrijvingen zullen volgen.

Naast de Unlimited Bangers komen de Formule 1 Stockcar coureurs nog eenmaal dit jaar aan bod. Op 22 oktober wordt het baankampioenschap in deze klasse beslist. 4 rijders staan zo dicht met de punten bij elkaar dat waarschijnlijk pas tijdens de finale van deze dag de beslissing valt wie baankampioen wordt van 2016.

De uit Pijnacker afkomstige #47 Danny van Wamelen wil zijn kampioenschap van 2015 verdedigen maar staat op dit moment op gelijke hoogte met de Fries #422 Marten Bijlsma. Veteraan Martin Verhoef, ook uit Pijnacker, volgt op enkele punten afstand gevolgd door #345 Boy Tesselaar. Zoals gezegd alle vier de rijders hebben nog kans.

Wat op dit moment ook vol in de schijnwerpers staat zijn de Saloon Stockcars. Er is bijzonder veel interesse in deze klasse die in 2017 definitief aan het Speedway Emmen progamma wordt toegevoegd. Er is inmiddels een prachtig race kalender seizoen samengesteld waar zeker 6, mogelijk 7 maal de Saloon Stockcars aan de start komen. Op 22 oktober tussen de races door komt er een demo van Saloon Stockcars.

See you at Speedway Emmen


«   »