Nieuws BriSCA.Nl: Wild Cards World Final Formule 1 Stockcar Ipswich

Op 5 juni en 23 juli staan 2 WK Stockcar F1 Wild Card manches gepland.
Dat houdt in dat de winnaar van deze manches een wildcard ontvangt voor het Wereld Kampioenschap stockcar F1 2017 te Ipswich (Engeland).
 
Gedurende het jaar rijdt de stockcar F1 klasse zowel op de sintel/land- als asfalt banen in Nederland de WK kwalificatie rondes voor het Wereld Kampioenschap stockcar F1 te Engeland. De beste 8 van deze ronden mogen namens Nederland deelnemen aan dit hoogtepunt van het jaar. Sinds enkele jaren hebben we 2 extra WK plaatsen te verdelen.
 
Omdat dit jaar het WK op asfalt wordt gehouden worden deze zgn wild cards uitgedeeld op het asfalt.
 
Dit gaat plaats vinden op Pinkstermaandag 5 juni op Raceway Venray en op 23 juli op het Midland Circuit in Lelystad.
Alle stockcar F1 rijders die meedoen aan de WK kwalificatie ronden 2017 (zowel op asfalt als land/sintels) mogen deelnemen aan deze wildcard manche. De WK F1 Wildcard Manche is de 5e manche van de dag. De wildcard manche wordt verreden over 16 ronden.  De superstars en rode daken starten achteraan echter zonder gaps "close grid", gebaseerd op de stand in het WK stockcar F1 kampioenschap 2017 - asfalt op dat moment waarbij de beste in punten vooraan in de groep staan.
 
De winnaar van de Wild Card manche op 5 juni verdient 1 van de 2 wildcards voor het WK stockcar F1 te Ipswich 2017 echter dat wil zeggen een plek op de laatste startrij (hij/zij mag dus niet meedoen met het tijdrijden voor een plek op de 3e, 6e, 9e en 12e startrij). Wanneer de winnaar afziet van zijn plek dan gaat deze automatisch naar de nummer 2, indien hij/zij er ook vanaf ziet dan naar nummer 3 etc.  Wanneer de winnaar van de wildcard manche zich ook kwalificeert via de kwalificatie wedstrijden, wordt de plek verkregen via de wildcard manche overgedragen aan de nummer 2 van de wildcard manche.
 
Met vriendelijke groeten,
BriSCA NL
 
BriSCA-NLlogo-4.jpg
 
 

«   »