Zaterdag 14 april ook Saloon Stockcars aan de start

Qualifiers F1 Stockcar & Ronald Morien F2 Supercup

ASE (Speedway Emmen) organiseert op zaterdag 14 april haar tweede Stockcarwedstrijd van 2018. Aan de start komen o.a. de Formule 1 en 2 Stockcars, de F2 junioren en de SSCA Saloon Stockcars.

 

De zware Formule 1 Stockcars zullen gaan strijden voor de punten in hun 2e kwalificatiewedstrijd op sintel /shale voor de World Final dat in september plaatsvindt in het Engelse Skegness. Met het nodige bumperwerk zullen de snelle mannen en vrouwen een weg naar voren proberen te banen om zo een topklassering in handen te krijgen. Immers anders dan in andere vormen van autosport starten de snelste deelnemers achteraan.

Dit maakt deze vorm van autosport zo uniek en spectaculair.

 

Dit is ook het geval bij de ranke, door 2 liter Ford motoren aangedreven, Formule 2 stockcars. De kleinere broertjes van de F! stockcars zorgen weer voor veel strijd op de baan.

Zeker op de shale ondergrond is het een combinatie van snelheid, sturen en bumperwerk. Dat wil zeker niet altijd zeggen dat de snelste coureur de overwinning pakt, integendeel zelfs.

Vele wedstrijden uit het verleden hebben bewezen dat iedereen de mogelijkheid heeft om te winnen.

Op 14 april zullen de coureurs niet alleen strijden om baankampioenschapspunten maar ook om kwalificatie punten voor de inmiddels prestigieuze Ronald Morien F2 Stockcar Supercup.

 

Voor de coureurs in opleiding (jeugd van 12 tot 16 jaar) komen ook in actie en ook in “grote mannen auto’s”: Formule 2 stockcars. Zij vergaren in elke heat punten door een snelste rondetijd neer te zetten waardoor aan het eind van de dag een punt-beste naar voren komt.

Nadat ze de leeftijdsgrens van 16 jaar hebben bereikt hopen ze te kunnen doorstromen naar het echte werk. Vele rijders hebben dit reeds gedaan waarbij gelijk al ware talenten bijzitten.

 

Ook zal dit jaar een vervolg komen voor de succesvolle introductie van de Saloon Stockcars afgelopen seizoen. Zelfbouw auto’s met een Saloon-body eroverheen (bijvoorbeeld Ford Sierra). Deze klasse zal geheel naar het Engelse reglement rijden en ook nog rechts-om op de oval.

Deze 2-liter aangedreven auto’s zijn enorm populair in Engeland. Met hun starre chassis wordt er veel vuurwerk verwacht en dankzij dit Engelse reglement zal de uitwisseling tussen NL en de UK makkelijker zijn.

Deze Saloon Stockcars zullen door een goede samenwerking ook in actie komen op Raceway Venray en op het circuit van Ter Apel.

 

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcarracing van de bovenste plank.

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

De entree per dag is slechts € 15,– voor volwassenen. Kinderen tot 1.45m gratis entree.

De wedstrijden beginnen om 12:00u.


«   »