Zaterdag 29 september Gouden Helm F2 Stockcars

Zaterdag 29 september zullen de ranke Formule 2 Stockcars gaan strijden om de Gouden Helm.


Punten die door het gehele seizoen behaald zijn zullen de basis zijn voor hun startpositie op de grid. Diegene met de meeste punten staat op pole.
Baankampioen 2017 en winnaar van de editie 2017 #129 Michael Schutter gaat deze titel verdedigen echter het seizoen gaat dit jaar niet zo voortvarend als 2017.
Koploper tot nu toe is 2-voudig Wereld Kampioen #124 Wim Peeters uit Nijmegen met in zijn kielzog de Anglo-Dutch superstar #381 Dave Polley die al vele overwinningen dit jaar op zijn naam heeft geschreven. World Masters of Shale winnaar #136 Rick Lenssen heeft ook een super jaar op de shale met net zoals Polley een Van Spijker Chassis. terwijl de jonge coureur uit Tzum #229 Tsjalle Greidanus laat zien dat hij een waar talent is door in het eerste seizoen nu al een 4e plek in het baankampioenschap in te nemen.
Vergeet ook niet #141 Richard Falkena en World Master winnaar #186 Ricardo Smidt. Rijders die plots in de top 3 kunnen rijden door hun sterke strijdlust. En dan heb je nog #335 Rick de Graaff. De rijder gaat niets uit de weg en een overwinning zou er zomaar in kunnen zitten. Kersverse F2 Super Cup winner UK615 Joshua Coleman heeft aangegeven ook van de partij te zijn en hij heeft afgelopen wedstrijd laten zien dat hij vanuit de middenmoot de te kloppen man kan zijn. We zullen het zien zaterdag 29 september.

Ook aan de start komen de zware Formule 1 Stockcars met hun krachtige V8 motoren. Van 500 tot zelfs 750 PK. Afgelopen wedstrijd reden zij de Gouden Helm finale. Vanaf ronde 1 tot en met de finish werd er een prachtige show voorgeschoteld waarbij niet alleen het publiek maar zeker ook de coureurs van genoten hebben. Bumpers werden van het begin tot eind goed gebruikt en zelfs in de laatste bocht voor start/finish was nog niet beslist wie de winnaar zou worden. Uiteindelijk was het #410 Jelle Tesselaar die de grote bokaal mee naar huis nam. De dames en heren coureurs zullen ook dit keer weer hun beste beentje voor zetten. Afgelopen zondag hebben deze F1 stockcar rijders als ook de F2 rijders weer ervaring op gedaan in het Engelse Northampton dat vanaf halverwege dit seizoen na meer dan 60 jaar omgetoverd is tot een shale track.

De jonge talentjes van 12 t/m 17 jaar in de F2 junioren zullen wederom om de snelste rondetijden strijden terwijl de Unlimited Bangers weer voor het nodige vuurwerk gaan zorgen qua crashes, follow ins en head ons.

ASE verwelkomt U allen op 29 september in de Stockcar en Banger Arena op de Veenakkers 35 in Emmer-Compascuum. De wedstrijden beginnen om 12:00u
Check altijd even de website voor het laatste nieuws: www.speedwayemmen.nl

Kersverse Supercup winnaar, #615 Joshua Coleman, heeft aangegeven weer van de partij te zijn. (Foto: JM3Photos)


«   »