Home » Nieuws

Verslag van het World Masters of Shale weekend op 2 en 3 juni 2018

Een 30-tal Formule 1 stockcar rijders hadden zich ingeschreven voor dit weekend.
Met een 2/3 indeling op zowel de zaterdag als de zondag werden punten verzameld om de uiteindelijke startpositie in de World Masters of Shale finale.
Dutch-Anglo rijder #955 Craig Finnikin had de hele weg vanuit het Engelse Leek naar Emmen gemaakt om ook mee te strijden.

Dag 1: zaterdag 2 juni
Formule 1 Stockcar
Nigel de Kock rijdend #525 had een hele goede start heat 1 en dit talent reed na een helse race naar plek nummer 1. Echter hij een jump start gemaakt waardoor hij 2 plaatsen wer terug gezet en moest zijn plaats afstaan aan #69 Cor Meijer. Tweede werd #215 Albert Sikkema.

In de 2e heat had de Kock mechanische problemen waardoor hij al gelijk strijd moest staken.
#575 Joren Winands had een goede start en na 3 ronden had hij al de eerste plek te pakken en gaf deze niet meer af. #61 Koen Maris moest in de laatste ronde zijn 2e plek afstaan aan 1 van de vier vrouwelijke rijders #332 Natalie Wekema.

#62 Bruce Potveer zette zijn stockcar na vier ronden op een leidende positie en stond deze niet maar af aan de naar voren rijdende #102 Rian Vronik en veteraan #22 Louw Wobbes. Louw kon in de laatste ronde nog net Vronink voorbij en werd uiteindelijk 2e nipt gevolgd door laatst genoemde.

Formule 2 Stockcar
Ook in de formule 2 stockcar klasse was het buitenland vertegenwoordigd echter in deze klasse met 5 Engelse rijders. En ook hier een Anglo-Dutch deelnemer en wel #381 Dave Polley in een van de wagens van Van Spijker Motorsport. 40 rijders ingeschreven en ook hier een 2/3 indeling.

In enkele ronden tijd waren de toppers reeds naar voren gereden in de eerste heat en gingen ze op jacht naar leider in de wedstrijd #62 Robin Roos. Deze hield het hoofd koel en maakte geen fout waardoor hij als eerste het zwart-wit geblokte zag vallen voor #186 Ricardo Smidt en 2016 World Cup winnaar #136 Rick Lenssen die overigens dit seizoen ook in een wagen van Van Spijker rijdt op de onverharde banen.

Lange tijd hield de jonge witdakker #49 Klaas van Wieren de koppositie maar moest het hoofd buigen voor 126 Sjoerd Kranenburg die op zijn beurt door dubbel World Champion #1 Wim Peeters van de heatwinst werd afgehouden. #381 Dave Polly kon in de laatste ronden Kranenburg van zijn 2e plaats afhouden en werd 2e.

Van Wieren had ook een goede start in heat 3 maar moest zijn positie afstaan aan baankampioen en 2017 Master of Shale winnaar #129 Michael Schutter. Peeters en Polley konden Schutter niet meer inhalen en werden respectievelijk 2 en 3.

 

DE duw van Wijbenga waardoor voor beiden een podiumplaats over was. (Foto: JM3Photos)

 

Lees meer »

Rick Lenssen en Danny van Wamelen winnaars WMoS

Vandaag zijn de World Masters of Shale verreden.

Rick Lenssen en Danny van Wamelen zijn de winnaars van de 2018 editie geworden.

Uitslag Formule 2 Stockcar:
1. WMoS 136 Rick Lenssen
2. 381 Dave Polley
3. 218 Sjeng Smidt jr.

Uitslag Formule 1 Stockcar:
1. WMoS 47 Danny van Wamelen
2. 410 Jelle Tesselaar
3. 36 Wendy Koopmans

Allemaal van harte gefeliciteerd.

Lees meer »

Aankondiging World Masters of Shale weekend 2 & 3 juni

Zaterdag 2 en zondag 3 juni zullen in de Stockcar en Banger Arena van Emmer-Compascuum de World Masters of Shale wedstrijden verreden worden.

 

Middels kwalificatie wedstrijden zal het startveld voor de prestigieuze beker opgesteld worden en zal in een 25-tal ronden beslist worden wie zich World Master of Shale kan noemen in zowel de Formule 1 als Formule 2 stockcar klasse.

Wie zullen de opvolgers van Jan Roelof Wijbenga en Michael Schutter worden? Of zullen zij zelf weer de cup mee naar huis nemen?

 

Op de onverharde baan heeft iedereen kans op een eerste plek. Geluk en pech zitten dicht bij elkaar. Niet alleen de snelheid maar ook stuurmanskunst en het effectief gebruiken van de bumper zal voor een plaats verbetering moeten zorgen. Spanning en sensatie in de Stockcar & Banger Arena van Speedway Emmen, want wie wil er nou niet met de beker naar huis toe gaan.

Ook zullen dit weekend de punten in de F1 stockcar klasse meetellen voor de kwalificatie van het wereldkampioenschap dat in september in het Engelse Skegness wordt gehouden.

 

De junioren in de F2 zijn natuurlijk ook van de partij. Zij strijden om de snelste rondetijden en ook voor een van de jonge deelnemers ligt er sponsorgeld klaar.

Als de jongeren oud genoeg zijn maken zij de overstap om tussen de grote mannen te racen. De ervaring die zij dan al hebben opgedaan heeft al bewezen dat zij er niet voor onderdoen.

 

De 2L Saloon Stockcars, die afgelopen seizoen hun intrede hebben gedaan, krijgen steeds meer deelnemers. Niet allen op Speedway Emmen maar ook op Raceway Venray en circuit de Polderputten in Ter Apel strijden de rijders in deze spectaculaire klasse voor het nationaal kampioenschap. Zij zullen zaterdag hun opwachting maken.

Ook de Unlimited Bangers zullen zaterdag aan de start verschijnen.

Op zondag komen naast de F1, F2 en F2 junioren ook de Microbangers en Saloonstox aan de start.

 

Dus hou dit weekend vrij voor 2 dagen Stockcar en Banger Racing.

Aanvang zaterdag: 16:00u / zondag : 12:00u

 

Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

Hou de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.

See you in Emmen

ASE

Lees meer »

Informatie weekend 2 en 3 juni

Hieronder extra informatie over het weekend 2 en 3 juni.

 

World Masters of Shale programma

Zaterdag kassa open pits  12.00 uur

                 Keuring van         1.00 tot 15.00 uur

                 Race van              16.00 tot 21.00 uur (LET OP: dit was 17.00u, is dus gewijzigd naar 16:00u)

                 DJ   start om        20.00 uur (bij regen eerder)

Klassen  F1, F2, 2ltr Saloon,  Unlimited Bangers.

 

Zondag Kassa open pits                 8.00 uur

             Kassa open  publiek         10.00uur

              Keuring van                        9.00 tot 11.00 uur

              Race Start                           12.00 uur

Klassen F1, F2, F2jnr, Micro bangers, saloonstox

Lees meer »

Inschrijven Weekend 2 en 3 juni

Alhoewel nog enkele wedstrijden te gaan zijn op diverse circuits kunnen de heren en dames coureurs zich reeds inschrijven voor het weekend op 2 en 3 juni, de World of Shale.

Formule 1 Stockcar, Formule 2 Stockcar en F2 Junioren kunnen zich inschrijven via: Rijders Booking Formulier

 

Inschrijven kan tot de dinsdagavond 22:00u voor de geplande wedstrijd.

Lees meer »

Verslag wedstrijden zaterdag 14 april 2018

3 heats "all cars in" voor de formule 1 stockcars. Met 30 rijders werd het groen gegeven in heat 1.
#525 Nigel de Kock was gelijk weg met in zijn kielzog #511 Arjen de Wilde. Na een gele vlag situatie ging Nigel veel te ver naar buiten en nam Arjen de eerste plek over en liet deze niet meer los tot aan de eindstreep. Er werd hard gestreden voor de tweede plek door #22 Louw Wobbes, #90 Roelof van der Veen en #541 Bert Honderd. Uiteindelijk hallden alle 3 de finish niet en was #215 Albert Sikkema runner-up met #29 Durk Greidanus als derde over de meet.
#17 Bouwe Arjen Hiddinga nam halverwege heat 2 de leiding over van heat 1 winnaar Arjen de Wilde. Wobbes bouwde zijn race gestaag op terwijl #228 Jan Roelof Wijbenga met sprongen naar voren kwam. Jan Roelof moest op het eind van deze heat zijn 2e plek afstaan aan Wobbes. Hiddinga stond zijn eerste plek niet meer af maar nadat de verplichte weging gedaan was werd hij gediskwalificeerd en kreeg Wobbes de overwinning in de schoot geworpen. #44 Gosse Hoekstra werd zodoende 4e.

De derde heat werd ook gewonnen door Arjen de Wilde, met een flag-to-flag victory.
#47 Danny van Wamelen zette deze heat flink de bumper erin om dde plaatsen naar voren te veroveren wat resulteerde in een 2e plaats gevolgd door #14 Rick Wobbes.

 

#47 Danny van Wamelen in gevecht met #38 Bart Koopmans en ook zichzelf (Foto: JM3Photos)

 

Lees meer »